Naast onze onderwijsprogramma's in de vaste collectie heeft Het Scheepvaartmuseum ook tijdelijke tentoonstellingen. Hier kun je ook een educatieve rondleiding volgen. Op dit moment kun je meer leren over de voedselindustrie in de tentoonstelling Food for Thought.

De tentoonstelling Food for Thought is voor leerlingen van het voortgezet onderwijs en studenten heel interessant. Waar komt ons voedsel vandaan? Hoe wordt voedsel geproduceerd? Met foto en video neemt Kadir van Lohuizen ons mee in de voedselindustrie.

Onze museumdocenten nemen je mee door de tentoonstelling. Samen denken jullie na over wat we zien. Wist je dat voedsel zo gemaakt werd? Of leer je juist iets nieuws? En wat vind je daar eigenlijk van? Onze museumdocenten kunnen zich goed aanpassen aan de leeftijd en kennis van de leerlingen of studenten met wie ze de tentoonstelling bekijken.

De rondleidingen zijn mogelijk in het Nederlands of het Engels.

doelgroep: alle leerjaren voortgezet onderwijs en studenten
maximale groepsgrootte: 30 leerlingen, in overleg meer leerlingen mogelijk
duur: 60 min
kosten: € 55,00 (1-15 leerlingen), €110,00 (16-30 leerlingen)
Mogelijk t/m 5 januari 2025