Leer Het Scheepvaartmuseum beter kennen en laat u meenemen door de maritieme geschiedenis. Eén van onze enthousiaste gidsen vertelt u alle verhalen.

Direct reserveren
Een rondleiding duurt 60 minuten en kost € 75,00. Meer weten? Onze afdeling Events geeft je graag meer informatie en advies, neem contact op via (020) 52 32 252 of via de e-mail. Boek je rondleiding uiterlijk twee weken voorafgaand aan het museumbezoek.

Rondleidingen voor scholen
Lees er meer over op onze 'Onderwijs-pagina'.

Onze rondleidingen

Het Scheepvaartmuseum heeft rondleidingen voor alle leeftijden. Wij bieden de volgende acht rondleidingen aan:

Grand Tour

Een Grand Tour leidt u langs de thematentoonstellingen, de objecttentoonstellingen en de mooiste stukken van ons onderkomen, 's Lands Zeemagazijn.

Topstukken

Hoor de verhalen achter de mooiste objecten van Het Scheepvaartmuseum in een rondgang langs verschillende tentoonstellingen. Deze rondleiding is te boeken vanaf 11 mei 2019.

VOC-schip Amsterdam

Kom aan boord van het VOC-schip Amsterdam! Neem een kijkje in de schippershut, de keuken en de ruimtes voor de bemanning. Ontdek hoe de zeelieden leefden en werkten in de Gouden Eeuw. Waar moest je slapen? Wat kreeg je te eten? En wat gebeurde er met mensen die ziek werden of zich niet aan de regels hielden?

Het verhaal van de walvis

Is het een monster, een lekker stuk vlees of een dier dat we moeten beschermen? Door deze fascinerende expositie over de walvisvaart kijkt u zeker met andere ogen naar dit slimme zoogdier.

Een rondleiding op VOC-schip Amsterdam laat zien hoe het leven aan boord was in de Gouden Eeuw.

Zie je in de Gouden Eeuw

Mensen uit de Gouden Eeuw vertellen hun verhaal, zoals een visser, een kaartenmaker en de vrouw van een kapitein. Het is een tijd van macht en rijkdom, maar ook van uitbuiting en slavernij. En één ding is zeker: zonder de zee en de scheepvaart had Nederland geen Gouden Eeuw gekend.

De schilderijen

Hoe leg je een belangrijke gebeurtenis zoals een zeeslag vast? Vanaf de 17e eeuw wisten schilders daar wel raad mee. Met verf en penseel schilderden ze schepen, zeeën en havens. Deze expositie dompelt u onder in vier eeuwen zeeschilderkunst.

Het gebouw

In een rondleiding door het gebouw en langs enkele objecttentoonstellingen hoor je alles over het prachtige Gouden Eeuw-gebouw waarin Het Scheepvaartmuseum is gevestigd. Hoe werd het gebouw vroeger gebruikt? Wat is er door de eeuwen heen gebeurd? Hoe is de restauratie aangepakt?

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en tentoonstellingen? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.