Rondleidingen

Leer Het Scheepvaartmuseum beter kennen en laat u meenemen door de maritieme geschiedenis. Eén van onze enthousiaste gidsen vertelt u alle verhalen.

Direct reserveren
Neem voor meer informatie of advies contact op met onze afdeling Events via (020) 52 32 252 of e-mail. Lees hieronder meer over de prijzen en arrangementen voor groepen en rondleidingen.

Rondleidingen voor scholen
Lees er meer over op onze 'Onderwijs-pagina'.

Onze rondleidingen

Het Scheepvaartmuseum heeft rondleidingen voor alle leeftijden. Wij bieden de volgende acht rondleidingen aan:

Grand Tour

Een Grand Tour leidt u langs de thematentoonstellingen, de objecttentoonstellingen en de mooiste stukken van ons onderkomen, 's Lands Zeemagazijn.

Topstukken

Hoor de verhalen achter de mooiste objecten van Het Scheepvaartmuseum in een rondgang langs verschillende tentoonstellingen.

VOC-schip Amsterdam

Kom aan boord van het VOC-schip Amsterdam! Neem een kijkje in de schippershut, de keuken en de ruimtes voor de bemanning. Ontdek hoe de zeelieden leefden en werkten in de Gouden Eeuw. Waar moest je slapen? Wat kreeg je te eten? En wat gebeurde er met mensen die ziek werden of zich niet aan de regels hielden?

Het verhaal van de walvis

Is het een monster, een lekker stuk vlees of een dier dat we moeten beschermen? Door deze fascinerende expositie over de walvisvaart kijkt u zeker met andere ogen naar dit slimme zoogdier.

Een rondleiding op VOC-schip Amsterdam laat zien hoe het leven aan boord was in de Gouden Eeuw.

Een rondleiding op VOC-schip Amsterdam laat zien hoe het leven aan boord was in de Gouden Eeuw.

Zie je in de Gouden Eeuw

Mensen uit de Gouden Eeuw vertellen hun verhaal, zoals een visser, een kaartenmaker en de vrouw van een kapitein. Het is een tijd van macht en rijkdom, maar ook van uitbuiting en slavernij. En één ding is zeker: zonder de zee en de scheepvaart had Nederland geen Gouden Eeuw gekend.

Haven 24/7

De haven van Amsterdam is de nummer 4 van Europa en verbindt ons met de rest van de wereld. Aan de hand van een 20 meter lange maquette ontdekt u hoe de haven werkt en wie er werken. Dankzij deze virtuele tour boven het havengebied en komt u erachter hoeveel we zelf dagelijks met de haven te maken hebben.

De schilderijen

Hoe leg je een belangrijke gebeurtenis zoals een zeeslag vast? Vanaf de 17e eeuw wisten schilders daar wel raad mee. Met verf en penseel schilderden ze schepen, zeeën en havens. Deze expositie dompelt u onder in vier eeuwen zeeschilderkunst.

Het gebouw

In een rondleiding door het gebouw en langs enkele objecttentoonstellingen hoor je alles over het prachtige Gouden Eeuw-gebouw waarin Het Scheepvaartmuseum is gevestigd. Hoe werd het gebouw vroeger gebruikt? Wat is er door de eeuwen heen gebeurd? Hoe is de restauratie aangepakt?

Nieuwsbrief