Leer Het Scheepvaartmuseum beter kennen en laat u meenemen door de maritieme geschiedenis. Eén van onze enthousiaste gidsen vertelt u alle verhalen.

direct reserveren

Een rondleiding duurt 60 minuten en kost € 75,00. Meer weten? Onze afdeling events geeft u graag meer informatie en advies, neem contact op via (020)5232246 of via e-mail. Boek uw rondleiding uiterlijk twee weken voorafgaand aan het museumbezoek.

rondleidingen voor scholen

Los van het aanbod aan rondleidingen biedt Het Scheepvaartmuseum arrangementen aan voor scholen. Lees hier meer over op onze onderwijs-pagina.

Een rondleiding op VOC-schip Amsterdam laat zien hoe het leven aan boord was in de Gouden Eeuw.

onze rondleidingen

Het Scheepvaartmuseum heeft rondleidingen voor alle leeftijden. Wij bieden de volgende zeven rondleidingen aan:

grand tour

Een grand tour leidt u langs de thematentoonstellingen, de objecttentoonstellingen en de mooiste stukken van ons onderkomen, 's Lands Zeemagazijn.

topstukken

Hoor de verhalen achter de mooiste objecten van Het Scheepvaartmuseum in een rondgang langs verschillende tentoonstellingen. Deze rondleiding is te boeken vanaf 11 mei 2019.

VOC-schip Amsterdam

Kom aan boord van het VOC-schip Amsterdam! Neem een kijkje in de schippershut, de keuken en de ruimtes voor de bemanning. Ontdek hoe de zeelieden leefden en werkten in de 'gouden eeuw'. Waar moest je slapen? Wat kreeg je te eten? En wat gebeurde er met mensen die ziek werden of zich niet aan de regels hielden?

het verhaal van de walvis

Is het een monster, een lekker stuk vlees of een dier dat we moeten beschermen? Door deze fascinerende expositie over de walvisvaart kijkt u zeker met andere ogen naar dit slimme zoogdier.

zie je in de 'gouden eeuw'

Mensen uit de 'gouden eeuw' vertellen hun verhaal, zoals een visser, een kaartenmaker en de vrouw van een kapitein. Het is een tijd van macht en rijkdom, maar ook van uitbuiting en slavernij. En één ding is zeker: zonder de zee en de scheepvaart had Nederland geen 'gouden eeuw' gekend.

het gebouw

In een rondleiding door het gebouw en langs enkele objecttentoonstellingen hoor je alles over het prachtige 'gouden eeuw'-gebouw waarin Het Scheepvaartmuseum is gevestigd. Hoe werd het gebouw vroeger gebruikt? Wat is er door de eeuwen heen gebeurd? Hoe is de restauratie aangepakt?

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.