• Wanneer: 15 februari t/m 1 maart 2020
  • Voor wie: families met kinderen én volwassenen
  • Kosten: activiteiten zijn gratis op vertoon van een geldig museumentreebewijs
  • Aanmelden: aanmelden of binnenlopen bij de activiteiten kan op de dag zelf in het museum

Kom deze voorjaarsvakantie naar Het Scheepvaartmuseum en doe mee met extra activiteiten in het thema 'Anders kijken'!

Kom deze voorjaarsvakantie (15 februari t/m 1 maart 2020) naar Het Scheepvaartmuseum en doe elke dag mee met extra activiteiten in het thema 'Anders kijken'. Zie ik wat jij ziet, en zie ik iets anders als ik met muziek kijk? Maak een eigen 3D-schilderij of kijk - op een aantal dagen - naar de poppenkast! En kun je tekenen wat je ziet, zonder te kijken? Daarnaast kunnen de familietentoonstellingen worden bezocht met het hele gezin. Nieuwsgierig geworden? Bekijk wat er allemaal te doen is!

Familierondleiding: Samen zie je meer!

Schilderijen kunnen saai zijn, maar als je beter kijkt, blijkt er toch meer te zien. Ga samen met een enthousiaste museumgids op zoek naar leuke details en vreemde verhalen. Hoe goed kijk je zelf? En kan muziek helpen om iets heel anders te bekijken? Dagelijks van 11.00-14.00 uur (een nieuwe rondleiding start elke 30 minuten). Geschikt voor families met kinderen vanaf 7+.

Maak een 3-d schilderij in het Open Plein atelier

In een gratis workshop voor families gaan we van een plat schilderij een 3-d werkstuk maken. Ontdek hoe schilders geworsteld hebben om ‘diepte’ in een schilderij te krijgen. Welke trucjes hebben zij daarvoor bedacht? Van 11.00-13.30 uur (op inloop, beperkt plaats). Geschikt voor families met kinderen 6+.

Papier op je buik

Eindig je dag in het museum liggend op de grond onder onze prachtige overkapping van het Open Plein. Probeer het lijnenspel boven je hoofd te doorgronden. Teken wat je ziet zonder te kijken wat je handen doen. En, hoe ziet het eruit? Van 14.00-16.30 uur (op inloop). Geschikt voor alle leeftijden.

Familieverteller op het VOC-schip 'Amsterdam' (6+)

Het VOC-schip Amsterdam heeft ons al veel verhalen verteld. Waar ging het schip naar toe? Wat gebeurde er 'in de Oost'? Wat is het verhaal achter de spiegel van het schip? Beluister al deze verhalen, verteld door de familieverteller op 17, 18, 20 en 21 februari tussen 14:00 - 16:00 uur (op inloop, aanvang ieder half uur). Geschikt voor families met kinderen vanaf 6 jaar.

Jan Klaassen viert vakantie! (3+)

Jan Klaassen is gek op vakantie, dat wordt genieten! Op zijn vaste plek voor het Koninklijk Paleis op de Dam weet Jan Klaassen zich al honderden jaren uit lastige situaties te redden. Zal hem dat in Het Scheepvaartmuseum ook lukken? Voorstellingen vinden plaats op 24, 25, 27 en 28 februari tussen 11.00 en 14.00 uur, duur ca. 25 min. Geschikt voor families met kinderen vanaf 3 jaar.

VOC-schip Amsterdam

Beleef de Amsterdam in het echt! Aan de steiger van ons museum ligt een replica van het VOC-schip Amsterdam dat in 1749 op zijn eerste reis verging. Het VOC-schip is een van de pronkstukken van het museum.

junior audiotour

Wil jij weten wie Michiel de Ruyter heeft vermoord? Wat er allemaal te eten was aan boord van een VOC-schip? En waarom het niet zo slim is om op walvissen te jagen? Je hoort het allemaal in de junior audiotour!

zie je in de Gouden Eeuw

Maak kennis met de Gouden Eeuw op een bijzondere en persoonlijke manier. Ontmoet het meisje Amimba en visserszoon Jan Janszoon Weltevree en luister naar hun persoonlijke verhalen uit een welvarende tijd in de geschiedenis.

het verhaal van de walvis (6+)

De tentoonstelling ‘het verhaal van de walvis’ laat zien hoe we door de eeuwen heen naar de walvis hebben gekeken. Je leert over de walvisjacht en hoe deze de walvis tot een bedreigde diersoort heeft gemaakt.

haven 24/7

In de tentoonstelling 'haven 24/7' ontdek je wat er gebeurt in de moderne Amsterdamse haven, de vierde haven van Europa. Chips, sneakers en iPods: vanuit de hele wereld reizen deze producten naar Amsterdam voor een overstap. Schepen komen binnen, laden of lossen en vertrekken weer.

het leven aan boord

De interactieve familietentoonstelling ‘Het Leven aan Boord’ is opgezet als een spannend, levensgroot bordspel voor jong en oud. Door vragen te beantwoorden werk je je op van matroos tot kapitein. Je ontvangt zelfs een diploma thuis!

dare to discover | a VR journey (7+)

Reizen door de tijd? Het kan in Het Scheepvaartmuseum! Ga terug naar De Gouden Eeuw met de spectaculaire Virtual Reality tijdreis 'dare to discover'. De VR is te zien aan boord van het VOC-schip Amsterdam.