• Wanneer: 1, 2, 3, 4, 7, 10 en 11 juli 2021
  • Hoe laat: diverse tijdstippen
  • Duur: 90 minuten
  • Aanmelden: https://www.sitesofmemory.nl

Future for the Past neemt je mee vanaf Het Joods Historisch Museum, langs de Hortus Botanicus, naar Het Scheepvaartmuseum. Op die locaties en langs die route beleef je de verborgen verhalen over ons gezamenlijke verleden. 

Maak een reis door de tijd naar het gezamenlijke koloniale verleden van Nederland en Zuid-Afrika. Kunstenaars uit beide landen vertalen hun visie op dit actuele onderwerp in zang, poëzie, dans, beeldende kunst en theater. Tijdens de interactieve wandeling worden live optredens afgewisseld met 360 graden video’s en audiofragmenten, die de bezoeker op een tablet kan volgen. De voorstelling is voor het grootste deel in het Engels, met stukken in het Nederlands, Afrikaans en Papiamentu. Sites of Memory geeft met deze voorstelling inzicht in hoe ons koloniale verleden doorwerkt in het heden en ons beeld voor de toekomst.

Onder leiding van cultureel historicus Jennifer Tosch en theatermaker Katy Streek zijn er verrassende en prikkelende optredens ontstaan die stof tot nadenken geven. Na afloop van de voorstelling heeft het publiek vrij toegang om Het Scheepvaartmuseum te bezoeken. 

Future for the Past trailer 2021

Dit onderdeel gebruikt cookies

Accept cookies
Informatie & instellingen

Ga naar https://www.sitesofmemory.nl voor de kaartverkoop en meer informatie.

De voorstelling is geheel volgens de corona richtlijnen, grotendeels buiten en bezoekers houden ten alle tijden 1,5 meter afstand tot elkaar. Indien de voorstelling onverhoopt door corona gerelateerde maatregelen geen doorgang kan vinden, zal het ticket gerestitueerd worden.