• Wanneer: 7 augustus
  • Hoe laat: 10.00 - 17.00 uur

Op zaterdag 7 augustus staat het zomervakantieprogramma helemaal in het teken van Pride. Er kan dit jaar geen groots Pride feest worden gehouden, des te meer reden om juist nu bij dit onderwerp stil te staan.

tekenparade op het Open Plein

tekenparade op het Open Plein

Als de Canal Parade niet door kan gaan, dan tekenen we wel onze eigen parade! Trots zijn op wie je bent en dat aan de wereld willen laten zien, dat is waar Pride om draait. Op het Open Plein teken je je eigen regenboogschip om te laten zien waar jij trots op bent.

voorleesprogramma: Julian is een zeemeermin (3+)

voorleesprogramma: Julian is een zeemeermin (3+)

Droom jij er wel eens van om als een zeemeermin door te golven te duiken? Julian droomt daar ook van, maar vindt het wel heel spannend om dat te zeggen. 'Julian is een zeemeermin' is een prentenboek van Jessica Love over trots zijn op wie je bent en de moed om dat uit te dragen.

verteller aan boord: gay bij de VOC (12+)

verteller aan boord: gay bij de VOC (12+)

Je hoort er bijna niks over, maar dat het er was staat als een paal boven water: gay bij de VOC. Leendert Hasenbosch was soldaat en boekhouder bij de VOC en werd beticht van sodomie. Als straf werd hij achtergelaten op een onbewoond eiland. De zes maanden die hij op het eiland zat, hield hij een dagboek bij...

artikel: gay bij de VOC

artikel: gay bij de VOC

Hoe ging het eraan toe op de schepen waar honderden mannen vlak naast elkaar leefden? We kennen verhalen over gay zijn bij de VOC, maar er is er één die erg bijzonder en tegelijkertijd droevig is. Lees hier over het dagboek van de VOC-boekhouder Leendert Hasenbosch.

NICE op de steiger

NICE op de steiger

Ben je met je boot(je) aan het varen in de buurt van Het Scheepvaartmuseum? Vaar dan gezellig bij ons langs, waar je getrakteerd wordt op een een lekker waterijsje van NICE tussen 11.00 en 15.00 uur.