• Wanneer: 30 juli t/m 7 augustus
  • Voor wie: iedereen
  • Kosten: kosteloos met museumentree
  • Aanmelden: in het museum

In Het Scheepvaartmuseum vinden we dat iedereen zich thuis moet voelen, ongeacht van wie je houdt of wie je bent. Van 30 juli tot en met 7 augustus staat het zomervakantieprogramma dan ook helemaal in het teken van Pride. 

Er zijn allerlei activiteiten te doen voor jong en oud. Ontdek hier het programma!

Maak je eigen Pride vlag

Maak je eigen Pride vlag

Is het jou wel eens opgevallen hoeveel vlaggen je tegenkomt op straat? Met een vlag kan je veel zeggen. Bijvoorbeeld waar je vandaan komt of waar je trots op bent. De regenboogvlag zie je tijdens Pride veel, maar wat betekenen die kleuren? Op het Open Plein maak je van een vlag 'jouw verhaal' en laat je zien waar jij trots op bent. Teken een dier dat bij je past en maak het tot een kleurrijke vlag. De tekening mag mee naar huis, de vlag blijft wapperen op het plein! Dagelijks op inloop tussen 11.00 en 15.00 uur.

Kleuterprogramma: Julian is een zeemeermin

Kleuterprogramma: Julian is een zeemeermin

Droom jij er wel eens van om als een zeemeermin door te golven te duiken? Julian droomt daar ook van, maar vindt het heel spannend om dat te zeggen. 'Julian is een zeemeermin' is een prentenboek van Jessica Love over trots zijn op wie je bent en de moed om dat uit te dragen. Op dinsdag, woensdag en zaterdag om 10.30 en 11.30 uur, op inschrijving op het Open Plein.

NICE-ijsjes op het Open Plein

NICE-ijsjes op het Open Plein

De zomer is in volle gang. Kan jij een beetje verkoeling gebruiken? Tijdens de Canal Parade op zaterdag 6 augustus trakteren we in het museum op een lekker koud waterijsje van NICE. Hmmm, nice!

Pride Plastic vissen

Pride Plastic vissen

Op zondag 7 augustus kun je meedoen met Pride Plastic Fishing. Na de Pride Parade is er genoeg te vissen! Plastic Whale zorgt voor de drankjes, visnetten en vuilniszakken. Heb je zelf een boot? Fantastisch! Hoe meer boten, hoe meer afval we uit het water kunnen vissen. Maar ook zonder boot ben je van harte welkom. In dat geval zullen we proberen een plekje voor je te vinden in een van de sloepen. Van 12.00 tot 15.00 uur. Geef je op via Plastic Whale.

Inlooplezing: LHBTI+ op zee

Inlooplezing: LHBTI+ op zee

Inclusie, diversiteit en meerstemmigheid; het zijn belangrijke thema’s die de boventoon voeren in het huidige museale debat, zo ook voor onze collectie. In deze inlooplezing doen we verslag van het mondelinge-geschiedenisproject over LHBTI+-cultuur aan boord van Nederlandse koopvaardijschepen in de jaren ’50 tot ’80. Na afloop van de lezing kan er onder het genot van koffie, thee en iets lekkers nagepraat worden. Sluit aan op zaterdag 6 augustus om 13.00 en 14.00 uur.