• Wanneer: 26 juli t/m 6 augustus
  • Voor wie: Iedereen

Tijdens Queer & Pride Amsterdam (26 juli t/m 6 augustus) besteedt Het Scheepvaartmuseum aandacht aan liefde in verschillende vormen: bezoek Zee van ruimte (een lhbtqi+ atelier), luister en beleef het prentenboek Een zee van Liefde of vis plastic op uit het water na de Pride. 

In Zee van ruimte, een atelierruimte, hoor je verhalen van lhbtqi+ bemanningsleden van de SS Rotterdam: hoe vrij voelden zij zich aan boord? 

Een zee van Liefde

Voor families met kinderen vanaf 4 jaar lezen we het prentenboek Een zee van Liefde voor. 

Pinguïn is onderweg naar het huis van zijn vriend Beer. Hij zeult een koffer, een lantaarn, en een groot geheim met zich mee. Zo groot, dat hij het liefst meteen terug naar huis wil. Dit interactieve voorleesprogramma Een Zee van Liefde is gebaseerd op het prentenboek van Pieter Gaudesaboos. Een ode aan de liefde!

Tijdens dit programma ontvangen de kinderen een briefje van Pinguïn. Wat zou zijn geheim zijn? 
De rondleider gaat met de kinderen in gesprek over verliefdheid en je thuis voelen. Na afloop krijgen ze een klein cadeautje uit ‘de zee van liefde’: om mee te nemen en weg te geven aan iemand van wie ze houden. 

Woensdag 26 juli, vrijdag 28 juli, woensdag 2 augustus en vrijdag 4 augustus 
Om 13.30 en 15.00 uur
4 t/m 8 jaar + ouders/begeleiders
Gratis, op inschrijving op het Open Plein

Pride Plastic Fishing (vol)

Op zondag 6 augustus vindt in samenwerking met onze partner Plastic Whale het jaarlijkse evenement Pride Plastic Fishing plaats. Samen ruimen wij na Pride de grachten op tijdens het plasticvissen.

Plastic Whale zorgt voor de boten, visnetten en vuilniszakken. Heb je zelf een boot? Fantastisch! Hoe meer boten, hoe meer afval we uit het water kunnen vissen. Maar ook zonder boot ben je van harte welkom. In dat geval zullen we proberen een plekje voor je te vinden in een van onze sloepen.

Gratis, aanmelding vooraf via www.plasticwhale.com. Alle plekken zijn volgeboekt voor dit jaar. Je kunt in de zomervakantie wel mee plastic vissen op dinsdag en donderdag, zie daarvoor het programma.