• Wanneer: 5 mei, 2024
  • Hoe laat: Tussen 10.00 en 11.30
  • Voor wie: 12 jaar en ouder
  • Kosten: Gratis

Op zondag 5 mei organiseert Het Scheepvaartmuseum een bijzondere vrijheidsmaaltijd voor de buurt. Schuif aan bij het ontbijt en ga met elkaar in gesprek over vrijheid.

Stefanie van Gemert (Hoofd Educatie en Inclusie bij Het Scheepvaartmuseum) geeft tijdens het vrijheidsontbijt een introductie over vrijheid in maritieme verhalen. Vervolgens openen we de Vrijheidsmaaltijd met een spoken word door dichter en spoken word artiest Djé-rimo.

Aansluitend is er een rondvaart met het stoomschip de Christiaan Brunings door Amsterdam Oost en kom je meer te weten over scheepvaart tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het vrijheidsontbijt is onderdeel van de programmalijn Thuishaven, een maandelijks ontbijt voor buurtbewoners, georganiseerd met een buurtpartner.

Programma

9.45 inloop
10.00 introductie en spoken word
10.15 ontbijt
11.30 vaart door Amsterdam Oost

Bio

Djé-rimo haalt onder andere inspiratie uit veerkracht, anti-discriminatie en dekolonisatie. Persoonlijk, open en eerlijk. Dat zijn uitingen die Djé-rimo kenmerken. Vanuit zijn openheid en eerlijkheid weet hij mensen te raken. Zijn visie: "Wanneer je de angst om je verhaal te delen trotseert, zal je merken dat je nooit de enige bent."

Djé-rimo

Djé-rimo