Bij de voorgaande tentoonstelling Mens op Zee is een atelierruimte ingericht rond het oral history project Zee van Ruimte, wat gaat over queer cultuur op Nederlandse koopvaardijschepen in de jaren 1950 - 1980.

Bij de voorgaande tentoonstelling Mens op Zee is een atelierruimte ingericht rond het oral history project 'Zee van Ruimte. Queer cultuur op koopvaardijschepen 1950 - 80'. In dit atelier kan je op verschillende manieren reflecteren op de tentoonstelling, waar je geprikkeld wordt om na te denken over wat de zee voor jou betekent, over queer cultuur en jezelf zijn, over vrijheid en onvrijheid. 

  • bekijk op groot scherm het interview tussen 2 oud bemanningsleden van SS Rotterdam over de queercultuur aan boord van koopvaardijschepen tussen 1950- 1980.
  • of laat op de magneetwand weten wat de tentoonstelling of de zee met jou deed, door middel van magneten waarop woorden en zinsdelen staan.
  • of neem plaats in heerlijke stoelen en luister daar naar interviewfragmenten over de queercultuur aan boord van koopvaardijschepen tussen 1950- 1980.

Charles en Gillis vertellen over hun tijd aan boord, werkend op ss Rotterdam

Dit onderdeel gebruikt cookies

Accept cookies
Informatie & instellingen

Harry Mosch