• Wanneer: Vanaf 23 februari tot 7 oktober, 2024

Met de fotografietentoonstelling Redders op zee viert Het Scheepvaartmuseum 200 jaar Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). De tentoonstelling zet vrijwilligers van de KNRM, de 'Redders op zee', in de schijnwerpers en laat zien wie deze mensen zijn.

Teaservideo:

Redders op zee

Dit onderdeel gebruikt cookies

Accept cookies
Informatie & instellingen

Jeroen Hofman en Robin de Puy

Redders op zee toont nieuwe foto's van Nederlandse topfotografen Jeroen Hofman en Robin de Puy uit 2023. Hofman heeft de kuststations van de KNRM vastgelegd vanuit zijn favoriete bovenaanzicht, terwijl De Puy de redders op een persoonlijke manier heeft gefotografeerd, zonder hun reddingsuitrusting. Een opvallende foto is die van Corrie van der Haven-Eikelenboom, de eerste vrouwelijke redder van de KNRM.

Corrie van der Haven-Eikelenboom

Credits: Robin de Puy, 2023

 

Vormgeving

Tim Bisschop, een Vlaamse vormgever met een voorliefde voor portret- en close-upfotografie, verzorgt de grafische vormgeving. Jasper van Goor ontwierp de tentoonstelling, waarin de kenmerkende oranje-blauwe kleuren niet ontbreken. De twee fotografen krijgen elk een eigen zaal, waar de foto's op groot formaat worden getoond om ze dichterbij de bezoeker te brengen. Robin kiest voor zwart-witfoto's, terwijl Jeroen voor kleur gaat. Deze serie dient als een prachtig jubileumgeschenk voor de KNRM en is tot stand gekomen met steun van de VriendenLoterij.

KNRM Ijmuiden.

Credits: Jeroen Hofman

Vlootschouw

Op 25 mei zullen 40 hypermoderne KNRM-schepen aanmeren bij Het Scheepvaartmuseum, waaronder zowel historische als moderne reddingboten. Bezoekers kunnen deze vloot van dichtbij bewonderen tijdens een wandeling over de museumsteigers. Speciale activiteiten voor kinderen zullen worden georganiseerd. Toegang is gratis op vertoon van een geldig museumkaartje, KNRM-donateurs en VriendenLoterij-deelnemers hebben ook gratis toegang op deze dag, en kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen.