3 november 2023 t/m 9 juni 2024 is de tentoonstelling 'Food for Thought' in Het Scheepvaartmuseum te zien. Gedurende de looptijd verschijnt er op verschillende plekken in het land een zeecontainer waarin op interactieve wijze een kleine versie van deze tentoonstelling te zien is. 

De komende maanden geeft de Food for Thought zeecontainer op verschillende plekken in Nederland een tipje van de sluier van het werk en onderzoek van Kadir van Lohuizen en de tentoonstelling in Het Scheepvaartmuseum. Wanneer je deze container instapt, bevind je je even midden in de voedselindustrie. Laat je door middel van beeld, licht en geluid meevoeren in onze voedselsystemen en stap met andere ogen weer naar buiten. 

Benieuwd geworden naar de hele tentoonstelling 'Food for Thought'? Kom dan vanaf 3 november naar Het Scheepvaartmuseum!

Waar is de zeecontainer te zien?

Oktober 2023: Dutch Design Week

Tijdens Dutch Design Week (Eindhoven, 21-29 okt) streek de Food for Thought zeecontainer neer op het Ketelhuisplein. Deze plek is met zo’n 7.000 m2 een van de grootste locaties van DDW en heeft een echte festivalsfeer. De container maakt deel uit van de exposities en activiteiten van Embassy of Food, onderdeel van Dutch Design Foundation, en een jaarrond onderzoeksprogramma met als focus hoe we vanuit ontwerp- of verbeeldingskracht kunnen werken aan een beter voedselsysteem.

Zo organiseerde Embassy of Food ook een conferentie met 100 deelnemers samen uit zowel de voedselsector als de ontwerpwereld. Zij deelden inspiratie, best practices en vernieuwende perspectieven over de rol die ontwerp kan spelen bij de reis die ons voedsel aflegt, vanaf het moment dat voedsel wordt geproduceerd tot aan het moment dat het ons bord bereikt.

Winter 2023-2024: TBD

Houd deze pagina in de gaten om de reis van de zeecontainer verder te volgen!

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.