agenda

Altijd wat te doen

Los van onze tentoonstellingen, hebben we geregeld ook rondleidingen (ook voor kinderen en (groot)ouders), lezingen, concerten etc.

Blijf altijd op de hoogte via onze nieuwsbrief:

februari 2017

18 feb
-
05 mrt

Voorjaarsvakantie: Zeehelden in het museum

Dit jaar is het precies 350 jaar geleden dat Nederlandse schepen Engeland aanvielen. Even waren de Engelsen ècht bang. Waarom viel Michiel de Ruyter aan? Waarom noemen we het 'De tocht naar Chatham'? Ontdek er deze vakantie meer over in Het Scheepvaartmuseum. Bezoek bijvoorbeeld samen met je ouders de tentoonstelling 'Zie je in de Gouden Eeuw', bewonder een boek uit 1687 (!) over het leven van De Ruyter of doe 'De Zeereis', een spannend virtueel avontuur voor kinderen vanaf 8 jaar.

Dagelijks zijn er deze voorjaarsvakantie ook nog extra activiteiten. Doe mee aan het kleuterprogramma 'Je bent een held'! of volg met je ouders en een enthousiaste gids een speciale Michiel de Ruyter familierondleiding.

18 feb
-
05 mrt

Kleuterprogramma 'Je bent een held!' (3-6 jaar)

De allerjongsten (3-6 jaar) beleven het verhaal van de Rinus de Rat en zijn vriend de kapitein. Zij vertellen over de grote reis met een schip waarbij van alles mis ging. Maar gelukkig wist Rinus steeds een oplossing te verzinnen. Voor de kapitein was het helemaal duidelijk: Je bent een held!

Wanneeer? Dagelijks van 18 februari t/m 5 maart
Hoe laat? Om 12.00 en 14.00 uur
Duur? Ca. 25 minuten
Voor wie? De allerjongsten (3-6) en hun ouders

18 feb
-
05 mrt

Michiel de Ruyter familierondleiding (7-12 jaar)

Veel mensen vinden Michiel de Ruyter een echte zeeheld. Geldt dat ook voor jou? In deze nieuwe familierondleiding maak je met een museumgids een tijdreis door de 17de eeuw én door het leven van Michiel de Ruyter. Samen ontdekken jullie wat hij te maken heeft met oorlog en vrede, walvisvaart en slavenhandel, Suriname en New York en voetballers en popsterren. En of hij een held is bepaal je daarna helemaal zelf.

Wanneer? Dagelijks van 18 februari t/m 5 maart
Hoe laat? Om 13.00 en 13.15 uur
Duur? Ca. 30 minuten
Voor wie? Kinderen tussen de 7 en 12 jaar en hun ouders

21 di / feb

Kom deze donkere dagen genieten van bijzondere films in Pathe City Amsterdam!

Het Scheepvaartmuseum presenteert deze winter een programma van drie films die worden vertoond met voorafgaand een introductie door een gastspreker. De selectie omvat nieuwe releases én bekende titels en is geïnspireerd op de tentoonstelling 'Drijfveer | 100 jaar verzamelen', waarin de rijkdom en verscheidenheid van onze museumcollectie belicht worden.

De roemruchte 'Tocht naar Chatham' is in juni exact 350 jaar geleden. Dinsdagavond 21 februari vertoont Pathe City daarom éénmalig Michiel de Ruyter (2015), dé Nederlandse avonturenfilm van de afgelopen jaren met in de hoofdrol Frank Lammers. Na een welkomstdrankje neemt Frits de Ruyter de Wildt, 12de generatie nazaat van de legendarische admiraal, ons op sleeptouw in een verhaal over Neêrlands meest geroemde zeevaarder. Waarom werd juist De Ruyter aangesteld als hoogste baas van de marine? Wat maakte hem de juiste man voor die positie, en welk leven heeft hij geleid vóór zijn roemruchte maritieme overwinningen? De onbekende kant van onze grootste admiraal komt tot leven in een epische vertelling!

Hoe laat? Inloop vanaf 18.45 uur, aanvang introductie 19.00 uur
Prijs? Bioscooptickets zijn verkrijgbaar voor het speciale tarief van € 8,50 per persoon, inclusief welkomstdrankje en introductie door de gastspreker.
Let op: Deze bioscooptickets zijn uitsluitend verkrijgbaar aan de kassa van Pathé City Amsterdam. Vermeld bij je aankoop 'Het Scheepvaartmuseum-actie'.

Extra leuk: Op vertoon van je bioscoopticket van deze avond krijgt je deze maand ook nog 20% korting op je volgende bezoek aan Het Scheepvaartmuseum!

februari 2017

Nieuwsbrief