agenda

Altijd wat te doen

Los van onze tentoonstellingen, hebben we geregeld ook rondleidingen (ook voor kinderen en (groot)ouders), lezingen, concerten etc.

Blijf altijd op de hoogte via onze nieuwsbrief:

08 jul
-
03 sep

Wakker worden met walvissen!

Doe mee! Word deze zomer tijdens de Walvisweken heerlijk wakker in Het Scheepvaartmuseum. Voel je net als een walvis in het water: traag en machtig. Ontwikkel je buikspieren en voel je beenspieren als een krachtige staart. Spring, beweeg, geniet. Onder begeleiding van verhalen over walvissen en de mannen die naar hen op zoek zijn stap je steeds weer in een nieuwe wereld. Op deze manier maakt een mix van yoga, gymnastiek en dans je in 20 minuten helemaal klaar om de dag weer aan te kunnen!

Wanneer? Dagelijks om 10:30 uur (met uitzondering van woensdag 19 juli).
Duur? Circa 20 minuten.
Kosten? Gratis met museumentreebewijs. Aanmelden kan alleen op de dag zelf bij de informatiebalie - let op: deze activiteit zit vaak al vroeg vol!

08 jul
-
03 sep

Kom walviscake eten in Stalpaert of ga picknicken!

In museumcafé-restaurant Stalpaert kunnen kinderen deze zomer een heerlijke walviscake eten. Extra lekker, want van elke Walviscake gaat 75 cent naar het Wereld Natuur Fonds!

Mooi weer? Geniet buiten op de museumsteiger van een heerlijk broodje naar keuze en sapje aan de picknicktafels, met uitzicht op VOC-schip Amsterdam en het Oosterdok. Haal op zomerse dagen je Walvisweken-picknicktas op in ons café-restaurant Stalpaert voor € 8,- p.p. Ook hiervan gaat 50 cent gaat naar het Wereld Natuur Fonds! Let op: voor het ophalen van de Walvisweken-picknicktas is een geldig museumentreebewijs verplicht.

08 jul
-
03 sep

Walvisweken kleurwedstrijd

Doe deze zomer mee aan de Walvisweken kleurwedstrijd. Haal je kleurplaat op bij een van de deelnemende musea, en lever hem in om kans te maken op een coole walvisprijs uit de museumwinkel!

08 jul
-
03 sep

Walvisweken familiecolleges

Ontdek met je ouders allerlei spannende en leerzame verhalen over het grootste dier van de wereld! Elke week is er een nieuw walvis-onderwerp en een andere expert, zoals een echte wetenschapper of expert van het Wereld Natuur Fonds, Het Scheepvaartmuseum, Ecomare Texel of Museum In 't Houten Huis en Zaans Museum. Ouders mogen ook meedoen!

Voor wie? Families met kinderen van 6 t/m 12 jaar.
Wanneer? Elke week in de zomervakantie is er een familiecollega in één van de deelnemende musea. Hou de website in de gaten voor details!
Kosten? Gratis met museumentreebewijs. Aanmelden kan alleen op de dag zelf in het museum - let op: deze activiteit zit vaak al vroeg vol!

12 jul
-
27 aug

Tentoonstelling 'Ode aan de Amsterdammer'

Van 12 juli t/m 27 augustus is Dutch National Portrait Gallery te gast met de tentoonstelling 'Ode aan een Amsterdammer'. Circa zeventig geschilderde, getekende en gefotografeerde portretten van Amsterdammers geven een beeld van het veelzijdige karakter van de stad, van zijn bewoners en van zijn kunstenaars. De portretten zijn gemaakt door kunstenaars met een binding met de stad.

De zaal is vrij toegankelijk en biedt iedereen de kans om oog in oog te staan met bekende en minder bekende Amsterdammers, waaronder Johan Cruijff, Sophie Hilbrand, Simon Vinkenoog, een anonieme feestvierder of havenarbeider. Burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan is te zien zoals hij dat zelf graag ziet: te midden van zijn medeburgers. Deelnemende kunstenaars zijn o.a. Philip Akkerman, Céline van Balen, Anthon Beeke, Mark van den Brink, Willem Diepraam, Rineke Dijkstra, Marlene Dumas en Zea van der Elsken.

Wanneer: Van 12 juli t/m 27 augustus in Het Scheepvaartmuseum.
Hoe laat: De tentoonstelling is dagelijks te bezoeken van 09:00 - 17:00 uur.
Prijs: Vrij toegankelijk, museumentreebewijs niet noodzakelijk.

24 ma / jul

Laat je schminken in Het Scheepvaartmuseum

Deze zomervakantie kun je elke maandag van 13.00-16.00 uur een dolfijn of ander zeedier laten schminken buiten, op de steiger of het VOC-schip bij Het Scheepvaartmuseum.

25 di / jul

Amsterdams Plastic Vissen tijdens de Walvisweken

Elke dinsdagmiddag tijdens de Walvisweken in juli en augustus, kun je mee 'Amsterdams Plastic Vissen' met Plastic Whale, de eerste professionele plastic fishing company ter wereld! Hun missie is om 's werelds wateren plastic-vrij te maken. Maar ze starten in Amsterdam. Op dinsdag vaart de Plastic Whale sloep uit om plastic te vissen in het water rondom het museum.

Hoe laat? 13.00, 14.00 en 15.00 uur. Duur circa. 50 minuten.
Voor wie? Voor volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar (onder begeleiding van een ouder / verzorger). Let op: zwemdiploma verplicht!
Prijs? Gratis met museumentreebewijs.
Aanmelden? Aanmelden kan alleen op de dag zelf bij de informatiebalie. Let op: deze activiteit zit vaak al vroeg vol en heeft een kleine capaciteit!

26 wo / jul

(Extra) lange openingstijden

Op 19 en 26 juli en op 2 en 9 augustus is de tentoonstelling 'Ode aan een Amsterdammer' extra lang geopend van 17:00 tot 21:00 uur. Ook is het VOC-schip 'Amsterdam' geopend. De tentoonstelling is gratis te bezoeken.
Tussen 17:00 en 20:00 uur zijn er bovendien gratis korte (familie)rondleidingen op het schip. Geniet van lekkere hapjes met als thema Amsterdamse tapas op het mooiste terras van Amsterdam: onze museumsteiger! Verder kun je luisteren naar lekkere muziek van Swoolish.
(Let op: de rest van het museum is tijdens deze avond openstelling niet toegankelijk)

31 ma / jul

Laat je schminken in Het Scheepvaartmuseum!

Deze zomervakantie kun je elke maandag van 13.00-16.00 uur een dolfijn of ander zeedier laten schminken buiten, op de steiger of het VOC-schip bij Het Scheepvaartmuseum.

Nieuwsbrief