Hoera! Het Scheepvaartmuseum heeft de VriendenLoterij Museumprijs 2022 gewonnen.

HOERA! 

Met ongekende trots mag Het Scheepvaartmuseum zich de winnaar noemen van de VriendenLoterij Museumprijs 2022 met als thema ‘Beste buur’. Wat een eer en wat een prachtige waardering voor ons museum. We bedanken iedereen die op ons gestemd heeft en ook al onze buren, vrienden & gewaardeerde partners die ons hebben geholpen om de campagne zichtbaar te maken. Met de prijs gaan wij onze droom realiseren: de meerjarige programmalijn Thuishaven. Thuishaven vindt plaats ín het museum maar ook daarbuiten, op het water. Want wij geloven heel sterk: water verbindt werelden. Want waar mensen varen, komen werelden samen. 

Een spannende strijd 

De afgelopen weken was het zowel voor Het Scheepvaartmuseum als het Stadsmuseum Harderwijk en het Centraal Museum Utrecht een spannende tijd. Alle drie hebben op eigen wijze campagne gevoerd om zoveel mogelijk publieksstemmen te genereren om die felbegeerde €100.000,- te winnen om hun museumdroom waar te maken.  

Algemeen directeur Michael Huijser: “Het winnen van dit geldbedrag is niet alleen een kroon op ons werk van afgelopen jaren, het is ook het startpunt voor het verwezenlijken van onze droom. We willen met dit bedrag Het Scheepvaartmuseum nog meer een plek van de buurt maken. Een echte Thuishaven waar een divers publiek zich dagelijks thuis kan voelen. Als buurtgenoot verbinden we omwonenden, collega-instellingen in de buurt, organisaties en bedrijven en lokale overheid. Deze missie is onze leidraad voor de toekomst en zal de basis blijven van onze publieksprogrammering, culturele activiteiten en partnersamenwerkingen".  

Hoera!! Winnaar Museumprijs 2022

Hoera!! Winnaar Museumprijs 2022

Alle medewerkers van Het Scheepvaartmuseum zijn ONGELOFELIJK blij en dankbaar met het winnen van de Museumprijs 2022! 

Samen feestvieren 

Om dit mooie nieuws met iedereen te vieren trakteren we onze bezoekers in het weekend (zaterdag 3 en zondag 4 december 2022) op taart. Veel dank aan ieder die een stem heeft uitgebracht en aan alle partners in de maritieme en culturele sector die ons een warm hart toedragen. Speciale dank gaat uit naar de VriendenLoterij, de Museumvereniging en Het Prins Bernhard Cultuurfonds.  

Onder het motto ‘Water verbindt werelden' waarborgt Het Scheepvaartmuseum 500 jaar Nederlandse maritieme geschiedenis en verbindt deze met de samenleving van nu en de toekomst, middels vaste en tijdelijke tentoonstellingen en een rijk scala publieksprogramma's. Dit doen we in samenwerking met verschillende partnerorganisaties op het gebied van cultuur, watersport en educatie.  

Directeur van Het Scheepvaartmuseum Michael Huijser zet VriendenLoterij MuseumPrijs 2022 tattoo ... 

Dit onderdeel gebruikt cookies

Accept cookies
Informatie & instellingen