Het Scheepvaartmuseum zoekt meerdere enthousiaste vrijwilligers voor het onderhouden en in de vaart houden van het stoomschip de Christiaan Brunings.

Aan de steiger van ons museum ligt het stoomschip Christiaan Brunings, in 1900 gebouwd als ijsbreker en directievaartuig voor Rijkswaterstaat. De Brunings is als varend monument sinds 1968 onderdeel van de collectie van Het Scheepvaartmuseum en wordt gerund door een groep vakkundige en toegewijde vrijwilligers. Als onderdeel van het team vrijwilligers van de Brunings draag jij je steentje bij aan het onderhouden en in de vaart houden van het stoomschip. Dit alles om ervoor te zorgen dat het schip er prachtig bij ligt voor bezoekers van het museum en dat het schip kan varen. We zoeken meerdere vrijwilligers die één van de volgende rollen gaan vervullen:

Stoker/Deksman (m/v)

Als stoker houd je je bezig met alle werkzaamheden in de machinekamer. Je bent niet bang voor vieze handen want je zorgt er onder andere voor dat het vuur in de ketel brandt. Bij voldoende interesse én kennis kun je op den duur als machinist meedraaien.
Als deksman draag je, samen met andere nautisch medewerkers, bij aan het onderhoud van het schip. Denk hierbij aan schoonmaak- en verfwerkzaamheden. Ook assisteer je de kapitein tijdens vaartochten.

Oproepschipper/Stuurman/(vol)Matroos (m/v)

Als oproepschipper, stuurman of (vol)matroos ben je in het  bezit van de juiste diploma’s/vaarbewijzen, marifoonbewijs en per oproep beschikbaar om na een inwerkperiode in deze functie te varen. Tevens ben je ook bereid om met de andere medewerkers het schip vaarklaar en representatief te maken vóór- en tijdens een vaartocht.

Wie zoeken wij?

We zoeken enthousiaste vrijwilligers met affiniteit en - indien mogelijk - kennis van (stoom)schepen. Ook vind je het leuk om bezoekers te woord te staan en te ontvangen op de Christiaan Brunings.
Ten slotte:

  • ben je wekelijks beschikbaar op dinsdag en/of donderdag (de onderhoudsdagen)
  • vind je het leuk om ongeveer tien tot twintig dagen per jaar mee te gaan op vaartochten en daarnaast ben je een dag voor de vaart beschikbaar voor het opstoken van de ketels
  • buiten de vaardagen help je mee aan het onderhoud van het schip.
  • als oproepkracht doe je geen onderhoud maar ga je alleen mee op vaardagen als dit nodig is.

Wat bieden wij?

Je krijgt een basisonkostenvergoeding per dagdeel en/of een reiskostenvergoeding ten behoeve van woon-werkverkeer. Tot slot mag je een museumkaart declareren en ontvang je vrijkaarten voor Het Scheepvaartmuseum.

Reageren

Twijfel je of wil je eerst eens sfeerproeven voordat je reageert op de vacature? Bel dan voor een afspraak zodat je kunt kennismaken met het huidige team. Tijdens deze afspraak kun je alles horen over het werken als vrijwilliger op dit monumentale schip. Tel: afdeling HR, 020-5232425. Ben je direct enthousiast over de functie en wil je meteen solliciteren? Reageer dan zo snel mogelijk op de vacature via onderstaande sollicitatiebutton.