Het is alweer de 80ste intocht van Sinterklaas in Amsterdam. Kom jij ook kijken op zondag 18 november? Als vanouds komt de Sint met de stoomboot aan bij Het Scheepvaartmuseum! Speciaal voor kinderen is er de hele dag van alles te doen rondom de intocht. Vanaf de kade naast het museum kun je het programma goed zien, kom daarna lekker opwarmen met warme chocolademelk en pepernoten in het museum.

Na aankomst bij Het Scheepvaartmuseum gaat Sint meteen door om alle kinderen in de stad te groeten tijdens de intocht op zijn paard Amerigo. Hij is dus niet in het museum op bezoek. Je kunt hem wel van heel dichtbij bekijken aan de kade! Kijk voor alle informatie over de intocht op sintinamsterdam.nl.

Intocht bekijken vanaf de kade

Intocht bekijken vanaf de kade

Je kunt de intocht goed zien vanaf de kade naast het museum. Sinterklaas wordt rond 11.45 uur verwacht bij Het Scheepvaartmuseum waar hij wordt opgewacht door Burgemeester Femke Halsema.

Sint-kleurplaat

Sint-kleurplaat

9.00-17.00 uur: Haal een gratis Sint-kleurplaat op, kleur hem in en grabbel een leuk cadeautje (op=op)!

Zweefmolen

Zweefmolen

10.00- 16.00 uur: Bekijk het museum uit een andere hoek en draai een rondje mee in de mini-zweefmolen op de binnenplaats. Geschikt voor kinderen t/m 8 jaar. Aanmelden uitsluitend op de dag zelf in het museum. Er is beperkt plaats: één rondje per kind.

Knutsel je stoombootje

Knutsel je stoombootje

11.00-16.00 uur: Knutsel je eigen stoombootje (2,50 p.p. op=op). Activiteit voor kinderen vanaf 3 jaar en ouders. Start elk half uur, aanmelden uitsluitend op de dag zelf in het museum.

Kijkje op de stoomboot

Kijkje op de stoomboot

13.30-16.00 uur: Neem een kijkje aan boord van de stoomboot aan de museumsteiger (let op: geldig museumentreebewijs verplicht). Geen aanmelding nodig.

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.

SMTP Error: Could not authenticate.