Speciaal voor Museumkaarthouders presenteert Het Scheepvaartmuseum een boeiende lezing over bijzondere en spectaculaire historische kaarten, prenten en kunstvoorwerpen van overzee. Deze objecten staan centraal in de nieuwe tentoonstelling Cartografie en Curiosa, te zien vanaf 10 mei 2019.

Historische kaarten en prenten uit de zeventiende euw spreken enorm tot de verbeelding. Ze geven een directe blik hoe reizigers in het verleden de wereld zagen. Op de reizen namen ze allerlei (kunst)voorwerpen weer mee naar huis om zo de verre wereld in huis te hebben. In de nieuwe tentoonstelling Cartografie & Curiosa zie je vanaf 10 mei hoe de reizen van Nederlanders het wereldbeeld hebben bepaald. Je gaat aan de hand van de eeuwenoude kaarten zelf op reis naar de locaties die de Nederlandse geschiedenis vormden: Zuid-Afrika, Indonesië, Japan, Australië en Brazilië.  

De lezing is exclusief en gratis voor Museumkaarthouders (vooraf aanmelden) en wordt gegeven door Diederick Wildeman, conservator zeevaartkunde en cartografie van het Scheepvaartmuseum. Aansluitend aan de lezing kunt u op eigen gelegenheid de tentoonstelling bezoeken.

Woensdag 29 mei, 11.00 uur, duur lezing ca. 45 min.

Vooraf aanmelden verplicht. U kunt zich aanmelden via onderstaand formulier. 

Aanmeldgegevens


U ontvangt een bevestigingsmail van uw inschrijving op het ingevulde e-mailadres.

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.