Een dagje uit naar een museum is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Een museumbezoek kan vaak overprikkelend of vermoeiend zijn. Daarom organiseert Het Scheepvaartmuseum tijdens de Nationale Autismeweek op zaterdagochtend 7 april 2018 de pilot van een autismevriendelijk museumbezoek.

Programma

Hier krijgen kinderen met autisme de kans om op een prikkelarmere manier het museum te bezoeken. Onze museumgidsen zullen je in kleine groepen samen met je familie meenemen door de tijdelijke tentoonstelling Gamechangers. Ontdek tijdens deze rondleiding de gelukte én mislukte ontdekkingen en uitvindingen en maak daarna je eigen periscoop. Uiteraard kan het museum na het programma op eigen gelegenheid worden ontdekt!

In de toekomst wil Het Scheepvaartmuseum graag het bezoek vaker aan gaan bieden. Bij de deelname zal tweemaal een korte enquête worden toegestuurd samen met aanvullende informatie over het bezoek.

Aanmelden

Wil je meedoen met dit programma? Stuur vóór 31 maart een e-mail naar educatie@hetscheepvaartmuseum.nl en vermeld hierbij met hoeveel personen je wilt komen. Er is beperkte capaciteit, dus wees op tijd! Het programma is toegankelijk op vertoon van de bevestigingsmail. We zien je graag op 7 april!

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.