Op zondag 14 oktober organiseert het Indisch Herinneringscentrum i.s.m. Het Scheepvaartmuseum het programma 'Gepeperd Verleden: Koers gewijzigd', speciaal voor de Maand van de geschiedenis. Deze middag gaan we in op de migratie van honderdduizenden mensen uit de voormalige kolonie Nederlands-Indië/Indonesië. 'Gepeperd Verleden'is een nieuwe programmareeks rondom dekolonisatie, verzet, migratie, racisme en slavernij. Actuele thema’s die soms verhitte discussies opleveren, maar van belang zijn om samen met elkaar te voeren.

We zitten helaas vol. Wilt u op de wachtlijst? Stuur dan een mailtje naar: info@indischherinneringscentrum.nl ovv wachtlijst Gepeperd Verleden. Vermeld daarbij uw naam, telefoonnummer en het aantal mensen (inclusief uzelf). Zodra er een plek vrij is gekomen, nemen wij direct contact op met u.

Met 'Gepeperd Verleden' onderzoeken we onze gedeelde geschiedenis aan de hand van actuele thema’s die ons allen aangaan. Hoe verhouden verschillende perspectieven en ervaringen ten aanzien van het koloniale verleden zich tot elkaar? Hoe werkt dit door in het heden? Gepeperd Verleden is een programma ontwikkeld door het Indisch Herinneringscentrum en wordt mede mogelijk gemaakt dankzij steun van het vfonds. 
Aansluitend aan het programma is er gelegenheid om de tentoonstelling 'ms Oranje | Koers gewijzigd' te bezoeken, die van 8 september 2018 t/m 18 juli 2019 te zien is in Het Scheepvaartmuseum. Meer informatie over het programma en de sprekers op 14 oktober, en de tentoonstelling, leest u hier.

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.