De Museumnacht vindt ieder jaar de eerste zaterdag van november plaats van 19.00 – 02.00 uur. Meer dan 50 musea en culturele instellingen openen hun deuren met een speciaal programma, geïnspireerd op de collecties of tentoonstellingen. In Het Scheepvaartmuseum is een superuitgebreid programma: ALL ABOARD!  

Stap op zaterdag 3 november aan boord van het Cruiseschip Museumnacht en ga mee op excursies naar tropische oorden en nieuwe tentoonstellingen. Bezoek de Comedytrain Nachtclub en swing in de Ballroom met jazz van Laura & Strings. Speel shuffleboard op het dek van het VOC-schip of boek een 1-minuut beautybehandeling in de Ship's Spa. Beluister romantische reisverhalen en liefdesgedichten van de schone schrijver in de Boordbibliotheek. Ga op de foto aan de reling en post je ansichtkaart naar de thuisblijvers. Zing bij de Love Boat karaoke, bestel een cocktail bij The Fabulous Shaker Boys of kraakverse oesters en hotdogs bij de Captain’s Kitchen en laat je als afsluiter onderdompelen in de muziek van DJ Aiscream op de grootste dansvloer van de Museumnacht! Kaarten zijn vanaf 27 september verkrijgbaar.

Captain's Kitchen & Bar The Fabulous Shaker Boys

Captain's Kitchen & Bar The Fabulous Shaker Boys

Captain's Kitchen & Bar The Fabulous Shaker Boys (19.00-2.00 uur) Kom smullen en snacken in scheeps-stijl met kraakverse oesters en Prosecco of ongeevenaarde classic hotdogs van de Captain's Kitchen. En proost tot in de late uurtjes met tropische cocktails aan de bar van The Fabulous Shaker Boys.

Laatste kans: 'De Atlassen' De kaarten

Laatste kans: 'De Atlassen' De kaarten

De hoogtepunten van de collectie zijn vanavond speciaal voor Museumnachtbezoekers voor het laatst te zien in de tentoonstelling De Atlassen. De atlassen zijn bijzonder kostbaar en worden in speciale vitrines tentoongesteld. (19.00-2.00 uur, doorlopend)

Love Boat karaoke: meedeinen op een zee van liefdesliedjes

Love Boat karaoke: meedeinen op een zee van liefdesliedjes

'Love, exciting and new. Come aboard, we're expecting youououou'. Zing mee met tranentrekkers en romantische publieksfavorieten met een maritiem tintje. De tune van de populaire jaren '70 en '80 serie 'Love Boat' kan natuurlijk niet ontbreken en onze Karaoke-master staat voor je klaar met rookmachine van 20.00-24.00 uur.

Rondleiding Topstukken

Rondleiding Topstukken

Ga mee op excursie en doe een speedrondleiding met gids langs de mooiste objecten uit de collectie. In Nederlands of Engels. Duur ca. 20 minuten. (19.00-24.00 uur, doorlopend)

Sport en spel op het Promenadedek

Sport en spel op het Promenadedek

Sporten aan boord van cruiseschepen is een must. Op volle zee brengen de passagiers hun tijd vooral door met eten, zonnen, én sporten. Begin je Museumnacht goed met een workout aan dek met een potje shuffleboard. (19.00-22.00 uur, doorlopend)

Schone Schrijvers

Schone Schrijvers

Laat een romantisch gedicht voor je geliefde schrijven door de Schone Schrijvers, van 19.00-22.00 uur bij de Scheepsbibliotheek.

Comedytrain in Nachtclub De Ruyter

Comedytrain in Nachtclub De Ruyter

Bugra Gedik (1993) is een stadsjongen die zijn mond niet kan houden. In 2014 vond hij zijn heil in de stand-up en sindsdien spuwt hij zijn trant comedy: rauw en introspectief met een filosofisch randje. Bugra (met een stille ‘g’) is opgegroeid in Amsterdam-West tussen Turken en tokkies en geschoold in Zuid tussen Vespa's en kakkers. Doe daar zijn perverse studentenleven bij en je krijgt een beeld van deze brutale cabaretier. Hij treedt meerdere keren op in de Nachtclub, aanvang 20.30-21.30-22.30 en het duurt 20 min.

Scheepsbibliotheek

Scheepsbibliotheek

Zin in een kwartiertje ontspanning en mooie verhalen? Wist je dat er aan boord van veel cruises een bibliotheek is? Conservator Diederick Wildeman en informatiespecialist Marja Goud openen vanavond voor alle Museumnachtpassagiers onze ‘Scheepsbibliotheek’. Je ontdekt er alles over leessalons en scheepsbibliotheken, én scheepsromances in onze collectie. (aanvang 19.30 - 20.30 - 21.30 uur - duur 20 min.)

Stap aan boord van het 'Cruiseschip Museumnacht

Stap aan boord van het 'Cruiseschip Museumnacht

Het Scheepvaartmuseum staat vanavond helemaal in het teken van cruises en luxe. Betreedt het museum als passagier via de loopbrug en je wordt verwelkomd door onze kapiteins. Natuurlijk moet je een souvenir hebben van je tropische reis: maak je eigen foto-ansichtkaart en post hem naar de thuisblijvers. Kom je vanavond aangekleed in stijl, dan maak je kans op een luxe overnachting aan boord van het historische cruiseschip ss Rotterdam.  (19.00-2.00 uur, doorlopend)

1-minuut beautybehandeling in de Ship's Spa

1-minuut beautybehandeling in de Ship's Spa

Aan boord van een cruiseschip kan natuurlijk de Spa niet ontbreken. Laat je omtoveren voor glamoureus flaneren aan dek tijdens de Museumnacht. Onze beautician staat voor je klaar met een 1-minuut make-over van 19.00-23.00 uur.

Conservatorium van Amsterdam: live jazz in de Grand Ballroom

Conservatorium van Amsterdam: live jazz in de Grand Ballroom

Laat je nostalgisch hart de vrije loop en droom op Cruiseschip Museumnacht vanavond weg bij de muziek van Laura & Strings, waarin thee voor twee en wang-tegen- wang-dansen nog hoogtepunten van de romantiek waren. Het trio, dat bestaat uit Linus Eppinger op gitaar, Laura Dooge op zang en William Barrett op contrabas, speelt hun favoriete jazzstandards in frisse arrangementen met liefde voor de traditie, met repertoire van muzikale avonturen tot verhalende ‘chamber jazz’. Er zijn meerdere livesessies van 19.00-22.00 uur en stijldansen mag.

Grootste dansvloer van Museumnacht

Grootste dansvloer van Museumnacht

Traditiegetrouw sluit je je Museumnacht natuurlijk af in Het Scheepvaartmuseum onder de sterrenhemel, op de grootste dansvloer van Museumnacht! Headliners dit jaar: vanaf 22.00 Dj Barry en vanaf 23.30 uur DJ Aiscream (22.00-2.00 uur)

Er komt nog meer!

Er komt nog meer!

Meer programma-onderdelen worden binnenkort op deze pagina bekendgemaakt!

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en tentoonstellingen? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.