Stap op deze hop-on hop-off ferry en bekijk de stad door andere ogen. Met Cultuur Ferry als jouw gids, vaar je door het culturele hart van Amsterdam naar Het Scheepvaartmuseum. 

Cultuur Ferry

Beleef een authentieke ervaring met de Cultuur Ferry en ontdek meer dan dertig culturele hotspots rond Amsterdam. Vertrekkend elke 35 minuten vanaf Amsterdam Centraal, biedt deze historische sloep een unieke route langs prominente musea zoals het Nationaal Holocaustmuseum, Foam en natuurlijk ook Het Scheepvaartmuseum. Aan boord delen museumgidsen boeiende verhalen die de rijke historie van de stad en haar culturele instellingen belichten. Dankzij gunstig geplaatste aanlegsteigers is het gemakkelijk om naar eigen wens op- en af te stappen. Geschikt voor alle leeftijden, vormt de ferry een duurzaam alternatief om de stad te verkennen. 

De Cultuur Ferry route

De Cultuur Ferry route

Om met de Cultuur Ferry bij Het Scheepvaartmuseum te komen, stap je uit bij Oosterdok. Dat is de laatste stop op de route. 

Ticketverkoop

De Cultuur Ferry vaart van april tot oktober op donderdag tot en met zondag, van 9:30 tot 17:30 uur. Volwassenen betalen €28 voor een ticket, inclusief begeleiding door een museumgids. Met dit ticket kunnen passagiers 24 uur lang onbeperkt gebruikmaken van de hop-on-hop-off service. Kinderen tot 4 jaar varen gratis mee, en er zijn gereduceerde tarieven voor oudere kinderen. Houders van een VriendenLoterij VIP kaart ontvangen korting, en bezitters van een Amsterdam City Card mogen gratis aan boord. Tickets zijn te verkrijgen via partnerlocaties en de website van Cultuur Ferry.