Het Scheepvaartmuseum biedt NT2-rondleidingen aan voor mensen die Nederlands leren. 'Verhalen over water' is een onderdeel van Stad en Taal van de gemeente Amsterdam.

Stad en Taal: Verhalen over water

Onder de noemer Stad en Taal biedt de Gemeente Amsterdam met enkele Amsterdamse musea NT2-rondleidingen aan voor mensen die Nederlands leren. De tentoonstelling Mens op Zee, met verhalen over vluchten en migratie, was voor Het Scheepvaartmuseum aanleiding om mee te doen met Stad en Taal. 

Het Scheepvaartmuseum maakte de rondleiding 'Verhalen over water' speciaal voor volwassenen die Nederlands als tweede taal leren, voor NT2-cursisten en hun docenten.
De cursisten maken in 1,5 uur op een laagdrempelige manier kennis met het museum, kunst en geschiedenis. Ze gaan in gesprek met elkaar en de rondleider over water en geschiedenis; ze bezoeken tentoonstellingen en het schip.

Zo oefenen de deelnemers in een mooie, taalrijke en Amsterdamse omgeving hun Nederlands. De rondleiding is interactief, sluit aan bij de leefwereld van cursisten en wil hen stimuleren vaker een museum te bezoeken. Deelnemers ontvangen daarom in 2023 een gratis terugkomkaartje!

Doelgroep: NT2-cursisten met docenten (in het bijzonder uit Amsterdam)
Kosten: €90,- voor een groep van max. 15 deelnemers en 1 begeleider
Duur: 90 minuten

Bij deze rondleiding hoort gratis voorbereidend lesmateriaal waarbij doelwoorden (niveau B1-B2) worden geoefend. Dit materiaal krijgt de docent bij boeking toegezonden.

Meer lezen?

De Gemeente Amsterdam schreef een mooi artikel over een bezoek [opent in een nieuw venster] aan Het Scheepvaartmuseum met NT2-cursisten. 

Een NT2 groep bij schilderij in Het Scheepvaartmuseum

Een NT2 groep bij schilderij in Het Scheepvaartmuseum

Contact & reserveren

Neem voor meer informatie of advies contact op met onze afdeling Educatie en Publieksactiviteiten via e-mail

Het boekingskantoor is van maandag t/m donderdag tussen 13.00 en 17.00 uur bereikbaar op 020 - 523 23 00.
Krijg je dan niemand aan de lijn? Stuur dan een e-mail met je contactgegevens en je vraag. We streven ernaar zo snel mogelijk, en in ieder geval binnen 10 werkdagen, boekingen te bevestigen en je vragen te beantwoorden. 

We vragen je onze huisregels voor onderwijsgroepen in acht te nemen.

Wie weet tot snel!