‘Fijn dat alle schoolgroepen in het museum worden begeleid door professionele museumdocenten’, aldus een leerkracht.

Door de versoepelde maatregelen die per 1 juli gelden, is het weer mogelijk om onderwijsgroepen te ontvangen. Met de huidige maatregelen zijn echter nog niet alle onderwijsprogramma’s al te volgen. Op dit moment zijn de rondleidingen op het VOC-schip, 'Kom aan Boord in de Gouden Eeuw' en 'het Verhaal van de Walvis' mogelijk. Je kunt –onder voorbehoud- wel al een reservering voor de overige programma’s maken. Bij vragen kun je een e-mail sturen naar educatie@hetscheepvaartmuseum.nl.

Het Scheepvaartmuseum heeft verschillende tentoonstellingen die erg geschikt zijn voor het basisonderwijs. De geschiedenis komt natuurlijk helemaal tot leven aan boord van de replica van het VOC-schip Amsterdam. Educatieve programma's van Het Scheepvaartmuseum geven de tentoonstellingen extra diepte. Ze dagen de leerlingen uit om zelf op onderzoek uit te gaan. De leerlingen worden altijd begeleid door professionele museumdocenten. Zij zorgen ervoor dat het programma precies is afgestemd op het niveau en de samenstelling van de groep.

Het Scheepvaartmuseum hanteert een hoog- en laagseizoen. Het hoogseizoen loopt van 1 maart t/m 31 juli. Om de kwaliteit te kunnen waarborgen in deze drukke periode worden aangepaste programma's aangeboden.

Onderwijsprogramma's Basisonderwijs.

contact & reserveren

Ontvang je niet binnen één week een reactie op je aanvraag? Neem dan contact op 
met Team Educatie via educatie@hetscheepvaartmuseum.nl of 020-523 2300. 

Neem voor meer informatie of advies contact op met onze afdeling Educatie via mail of (020) 523 23 00, bereikbaar op maandag t/m donderdag tussen 13.00 en 17.00 uur. We ontvangen de aanvraag graag zo spoedig mogelijk, uiterlijk 2 weken voor het museumbezoek. Wij willen u vragen onze huisregels (pdf) voor onderwijsgroepen in acht te nemen.

Alle onderwijsprogramma's voor het basisonderwijs 

cultuurbus

De Cultuurbus biedt besloten bus- en bootvervoer voor Amsterdamse basisscholen en vso-scholen naar Amsterdamse culturele instellingen. Lees meer over de Cultuurbus op de website.

De gemeente Amsterdam wil deze zomer 10.000 kinderen een culturele belevenis laten ervaren. Amsterdamse scholen en organisaties die met groepen kinderen werken kunnen deze zomer daarom gratis met de Cultuurbus naar een cultureel programma in Amsterdam naar keuze, bijvoorbeeld naar het Scheepvaartmuseum. Met het enorme Amsterdamse cultuuraanbod is er altijd iets wat bij jouw groep kinderen past.

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.