‘Fijn dat alle schoolgroepen in het museum worden begeleid door professionele museumdocenten’, aldus een leerkracht.

In navolging van de aangescherpte maatregelen van de Nederlandse overheid met betrekking tot de ontwikkelingen rondom het coronavirus, is Het Scheepvaartmuseum gesloten tot en met 20 april 2021. 

Je kunt wel alvast een rondleiding boeken voor later dit jaar!

Het Scheepvaartmuseum heeft verschillende tentoonstellingen die erg geschikt zijn voor het basisonderwijs. Educatieve programma's van Het Scheepvaartmuseum geven de tentoonstellingen extra diepte. Ze dagen de leerlingen uit om zelf op onderzoek uit te gaan. De leerlingen worden altijd begeleid door professionele museumdocenten. Zij zorgen ervoor dat het programma precies is afgestemd op het niveau en de samenstelling van de groep.

Wij houden ons bij de onderwijsprogramma’s aan de geldende hygiënerichtlijnen van het RIVM en volgen het protocol van de museumvereniging. In navolging van de coronamaatregelen van de Rijksoverheid, is het voor alle bezoekers vanaf 13 jaar verplicht om een ​​mondkapje in Het Scheepvaartmuseum te dragen. Wij vragen docenten en andere begeleiders dan ook om een mondkapje te dragen tijdens het bezoek aan Het Scheepvaartmuseum.

onderwijsprogramma's basisonderwijs

contact & reserveren

Neem voor meer informatie of advies contact op met onze afdeling Educatie via mail of (020) 523 2222, bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur. We ontvangen de aanvraag graag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 2 weken voor het museumbezoek. Krijg je niemand aan de lijn? Stuur dan een mailtje met je contactgegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

We vragen je onze huisregels (pdf) voor onderwijsgroepen in acht te nemen. 

Het Scheepvaartmuseum is op maandagen gesloten voor publiek. Voor scholen wordt echter een uitzondering gemaakt, zo blijft het mogelijk om het museum op maandagen met de klas te bezoeken. 
 

alle onderwijsprogramma's voor het basisonderwijs 

cultuurbus

De Cultuurbus biedt besloten bus- en bootvervoer voor Amsterdamse basisscholen en vso-scholen naar Amsterdamse culturele instellingen. Lees meer over de Cultuurbus op de website.

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.