‘Fijn dat alle schoolgroepen in het museum worden begeleid door professionele museumdocenten’, aldus een leerkracht.

Het Scheepvaartmuseum heeft verschillende tentoonstellingen die erg geschikt zijn voor het basisonderwijs. Educatieve programma's van Het Scheepvaartmuseum geven de tentoonstellingen extra diepte. Ze dagen de leerlingen uit om zelf op onderzoek uit te gaan. De leerlingen worden altijd begeleid door professionele museumdocenten. Zij zorgen ervoor dat het programma precies is afgestemd op het niveau en de samenstelling van de groep.

Wij houden ons bij de onderwijsprogramma’s aan de geldende hygiënerichtlijnen van het RIVM en volgen het protocol van de museumvereniging.

onderwijsprogramma's basisonderwijs

contact & reserveren

Neem voor meer informatie of advies contact op met onze afdeling Educatie via mail of 020 523 2300, bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur. We ontvangen de aanvraag graag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 2 weken voor het museumbezoek. Krijg je niemand aan de lijn? Stuur dan een mail met je contactgegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

We vragen je onze huisregels (pdf) voor onderwijsgroepen in acht te nemen. 

Het Scheepvaartmuseum is op maandagen gesloten voor publiek. Voor scholen wordt echter een uitzondering gemaakt, zo blijft het mogelijk om het museum op maandagen met de klas te bezoeken. 
 

alle onderwijsprogramma's voor het basisonderwijs 

cultuurbus

De Cultuurbus biedt besloten bus- en bootvervoer voor Amsterdamse basisscholen en vso-scholen naar Amsterdamse culturele instellingen. Lees meer over de Cultuurbus op de website.

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.