Kom geschiedenis zien en beleven! Stap aan boord van het VOC-schip 'Amsterdam', sta oog in oog met een walvis of ga in gesprek over 'fake-news' op schilderijen. Dat kan in Het Scheepvaartmuseum!

Het Scheepvaartmuseum heeft verschillende tentoonstellingen die erg geschikt zijn voor het primair onderwijs. Onze professionele museumdocenten stemmen alle programma's af op het niveau en de samenstelling van de groep en dagen leerlingen uit om zelf op onderzoek uit te gaan. 

Hieronder staan alle onderwijsprogramma's, inclusief prijzen, duur en maximaal aantal leerlingen. Kies een programma uit door op het blok te klikken. Je kunt het programma dan direct online aanvragen. We ontvangen de aanvraag graag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk twee weken voor het museumbezoek zodat we tijdig een museumdocent kunnen inroosteren.

onderwijsprogramma's basisonderwijs

Alle onderwijsprogramma's voor het basisonderwijs 

Vragen?

Stuur een e-mail met je vraag, dan streven wij ernaar deze zo snel mogelijk te beantwoorden. Het boekingskantoor is ook telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag tussen 13.00 en 17.00 uur bereikbaar op 020 - 523 23 00. Krijg je dan niemand aan de lijn? Stuur dan een e-mail met je contactgegevens en je vraag.

Let op: van 15 juli t/m 5 augustus zijn wij vanwege vakantie minder goed bereikbaar per telefoon. Stuur een e-mail met je vraag, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

We vragen je onze huisregels (pdf) voor onderwijsgroepen in acht te nemen.

Cultuurbus

De Cultuurbus biedt Amsterdamse basis- en vso-scholen gratis vervoer aan naar cultuurinstellingen in Amsterdam. Lees meer over de Cultuurbus op deze website.