Kom geschiedenis zien en beleven! Stap aan boord van het VOC schip 'Amsterdam', sta in oog met een walvis of ga in gesprek over 'fake-news' op schilderijen. Dat kan in Het Scheepvaartmuseum. 

Het Scheepvaartmuseum heeft verschillende tentoonstellingen die erg geschikt zijn voor het basisonderwijs. Onze professionele museumdocenten stemmen alle programma's af op het niveau en de samenstelling van de groep en dagen leerlingen uit om zelf op onderzoek uit te gaan. 

onderwijsprogramma's basisonderwijs

contact & reserveren

Je kunt direct online een programma aanvragen voor basisonderwijsWe ontvangen de aanvraag graag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk twee weken voor het museumbezoek zodat we tijdig een museumdocent kunnen inroosteren en je bezoek kunnen bevestigen. 

Het boekingskantoor is van maandag t/m donderdag tussen 13.00 en 17.00 uur bereikbaar op 020 - 523 23 00. Krijg je dan niemand aan de lijn? Stuur dan een e-mail met je contactgegevens en je vraag.

Het scheepvaartmuseum is op maandagen gesloten voor algemeen bezoek, maar scholen zijn van harte welkom - ook op maandagen

We vragen je onze huisregels (pdf) voor onderwijsgroepen in acht te nemen. 

alle onderwijsprogramma's voor het basisonderwijs 

cultuurbus

De Cultuurbus biedt Amsterdamse basis- en vso-scholen gratis vervoer aan naar cultuurinstellingen in Amsterdam. Lees meer over de Cultuurbus op deze website.

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.