‘Fijn dat alle schoolgroepen in het museum worden begeleid door professionele museumdocenten’, aldus een leerkracht.

Het Scheepvaartmuseum heeft verschillende tentoonstellingen die erg geschikt zijn voor het basisonderwijs. Educatieve programma's van Het Scheepvaartmuseum geven de tentoonstellingen extra diepte. Ze dagen de leerlingen uit om zelf op onderzoek uit te gaan. De leerlingen worden altijd begeleid door professionele museumdocenten. Zij zorgen ervoor dat het programma precies is afgestemd op het niveau en de samenstelling van de groep.

Wij houden ons bij de onderwijsprogramma’s aan de geldende hygiënerichtlijnen van het RIVM en volgen het protocol van de museumvereniging.

onderwijsprogramma's basisonderwijs

contact & reserveren

Neem voor meer informatie of advies contact op met onze afdeling Educatie en Publieksactiviteiten via e-mail

Het boekingskantoor is van maandag t/m donderdag tussen 13.00 en 17.00 uur bereikbaar op 020 - 523 23 00. Krijg je dan niemand aan de lijn? Stuur dan een e-mail met je contactgegevens en je vraag. We streven ernaar zo snel mogelijk, en in ieder geval binnen 10 werkdagen, boekingen te bevestigen en je vragen te beantwoorden. 

We vragen je onze huisregels (pdf) voor onderwijsgroepen in acht te nemen. 

Het Scheepvaartmuseum is op maandagen gesloten voor publiek. Voor scholen wordt echter een uitzondering gemaakt, zo blijft het mogelijk om het museum op maandagen met de klas te bezoeken. 
 

alle onderwijsprogramma's voor het basisonderwijs 

cultuurbus

De Cultuurbus biedt besloten bus- en bootvervoer voor Amsterdamse basisscholen en vso-scholen naar Amsterdamse culturele instellingen. Lees meer over de Cultuurbus op de website.

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.