‘Fijn dat alle schoolgroepen in het museum worden begeleid door professionele museumdocenten’, aldus een leerkracht.

Momenteel is het VOC-schip tijdelijk weg vanwege een grootscheepse restauratie. Maar geen nood: in het museum is genoeg te doen! 

Het Scheepvaartmuseum heeft verschillende tentoonstellingen die erg geschikt zijn voor het basisonderwijs. Educatieve programma's van Het Scheepvaartmuseum geven de tentoonstellingen extra diepte. Ze dagen de leerlingen uit om zelf op onderzoek uit te gaan. De leerlingen worden altijd begeleid door professionele museumdocenten. Zij zorgen ervoor dat het programma precies is afgestemd op het niveau en de samenstelling van de groep.

mondkapje verplicht vanaf 30 september 2020

Het is weer mogelijk om een onderwijsprogramma bij ons te volgen. Wij houden ons bij de onderwijsprogramma’s aan de geldende hygiënerichtlijnen van het RIVM en volgen het protocol van de museumvereniging. In navolging van de aangepaste coronamaatregelen van de Rijksoverheid, is het voor alle bezoekers vanaf 13 jaar verplicht om vanaf woensdag 30 september een ​​mondkapje in Het Scheepvaartmuseum te dragen. Wij vragen docenten en andere begeleiders dan ook om een mondkapje te dragen tijdens het bezoek aan Het Scheepvaartmuseum.

onderwijsprogramma's basisonderwijs

contact & reserveren

Ontvang je niet binnen één week een reactie op je aanvraag? Neem dan contact op met Team Educatie via educatie@hetscheepvaartmuseum.nl of 020-523 2222. 

Neem voor meer informatie of advies contact op met onze afdeling Educatie via mail of (020) 523 2222, bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur. We ontvangen de aanvraag graag zo spoedig mogelijk, uiterlijk 2 weken voor het museumbezoek. Wij willen u vragen onze huisregels (pdf) voor onderwijsgroepen in acht te nemen.

Per 1 september is Het Scheepvaartmuseum op maandagen gesloten voor publiek. Voor scholen wordt echter een uitzondering gemaakt, zo blijft het mogelijk om het museum op maandagen met de klas te bezoeken. 
 

alle onderwijsprogramma's voor het basisonderwijs 

cultuurbus

De Cultuurbus biedt besloten bus- en bootvervoer voor Amsterdamse basisscholen en vso-scholen naar Amsterdamse culturele instellingen. Lees meer over de Cultuurbus op de website.

De gemeente Amsterdam wil deze zomer 10.000 kinderen een culturele belevenis laten ervaren. Amsterdamse scholen en organisaties die met groepen kinderen werken kunnen deze zomer daarom gratis met de Cultuurbus naar een cultureel programma in Amsterdam naar keuze, bijvoorbeeld naar het Scheepvaartmuseum. Met het enorme Amsterdamse cultuuraanbod is er altijd iets wat bij jouw groep kinderen past.

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.