Op zoek naar een leuk, inspirerend en creatief programma voor jouw BSO-groep? Kom naar Het Scheepvaartmuseum! Elke vakantie zijn er weer wisselende programma’s die de kinderen uitdagen of ga samen met onze museumdocenten op stap.

De meeste tentoonstellingen én het nagebouwde VOC-schip zijn geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Daarom is het museum een leuke en informatieve tijdsbesteding voor buitenschoolse opvang en kinderdagverblijven. Wij bieden verschillende programma’s aan die aansluiten bij thema’s als geschiedenis, duurzaamheid en reizen. Onze professionele museumdocenten stemmen alle programma’s precies af op het niveau van de groep en dagen kinderen uit om zelf op onderzoek uit te gaan.

zelfstandig bezoek 

Willen jullie het museum liever bezoeken zonder onderwijsprogramma? Dat kan alleen buiten schooltijden en in de schoolvakanties. Jullie betalen dan een gereduceerd bedrag voor toegang. Let op: je mag het museum alleen zelfstandig te bezoeken als je in kleine groepjes van maximaal 5 leerlingen rondloopt met een volwassen begeleider.

Een bezoek aan Het Scheepvaartmuseum aanvragen?

contact & reserveren 

Je kunt direct online een programma aanvragen voor buitenschoolse opvang. We ontvangen de aanvraag graag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk twee weken voor het museumbezoek zodat we tijdig een museumdocent kunnen inroosteren en je bezoek kunnen bevestigen.  

Het boekingskantoor is van maandag t/m donderdag tussen 13.00 en 17.00 uur bereikbaar op 020 - 523 23 00. Krijg je dan niemand aan de lijn? Stuur dan een e-mail met je contactgegevens en je vraag. 

We vragen je onze huisregels (pdf) voor onderwijsgroepen in acht te nemen.  

alle onderwijsprogramma's voor buitenschoolse opvang 

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.