Het Scheepvaartmuseum in de klas! Online is er van alles te beleven voor leerlingen. We geven online rondleidingen, onze museumdocenten maakten een serie vlogs over interessante onderwerpen uit het museum en we bieden online lessen aan. 

Online live rondleiding

Doe online een (live) rondleiding door Het Scheepvaartmuseum. Hierbij neemt één van onze museumdocenten je mee op avontuur via een online verbinding. We brengen het museum op die manier tot in de klas. Neem voor een reservering contact op met educatie@hetscheepvaartmuseum.nl 

Online schoolplaat over VOC en WIC

Schooltv en Het Scheepvaartmuseum maakten samen een digitale schoolplaat waarbij je het nagebouwde VOC-schip de Amsterdam vanuit de klas, in een 360-gradenomgeving, kan bezoeken: VOC en WIC van alle kanten – Handel en oorlog over zee. Het schip dient als kapstok om over de VOC en WIC, en de impact vandaag de dag te vertellen. Docenten en leerlingen kunnen de plaat klassikaal of individueel gebruiken. Ter voor- of nabespreking van een bezoek aan het museum, of losstaand. 

De online schoolplaat is ontwikkeld voor bovenbouw basisonderwijs en onderbouw voortgezet onderwijs en sluit aan bij (wereld)burgerschap en geschiedenis. 

Bij de plaat hoort een Lesbrief met tips. 

Op de site van Schooltv vind je alle informatie. 

LessonUp

Ook zijn er gratis lessen die je via LessonUp kunt doen. LessonUp is een online platform waar je kant-en-klare lessen vindt waarmee je de verhalen uit onze collectie de klas in haalt. De lessen kunnen klassikaal gegeven worden, maar zijn ook te gebruiken voor thuisonderwijs en onderwijs op afstand. 

Er zijn lessen voor zowel het basis- als het voortgezet onderwijs. De lessen sluiten aan bij het vak geschiedenis of burgerschapscurriculum. Het volledige overzicht vind je op de LessonUp-site.

Vlogs

Onze museumdocenten hebben een serie vlogs opgenomen, waarin ze vertellen over interessante onderwerpen, gebeurtenissen en gezegden uit het museum en de maritieme wereld. Bekijk de serie vlogs hier.