Het Scheepvaartmuseum in de klas! Online is er ook van alles te beleven voor je klas. Zo geven we online rondleidingen, hebben we een serie vlogs waarin onze museumgidsen vertellen over interessante onderwerpen uit het museum of bieden we lessen via LessonUp aan. 

Online onderwijs via een online rondleiding

Doe online een (live) rondleiding door het Scheepvaartmuseum. Hierbij neemt één van onze gidsen je mee op avontuur via een online verbinding. We brengen het museum op die manier tot in de klas. 

LessonUp

Ook maken we lessen die je via LessonUp kunt doen. LessonUp is een online platform waar je kant-en-klare lessen vindt waarmee je de verhalen uit onze collectie de klas in haalt. De lessen kunnen klassikaal gegeven worden, maar zijn ook zeker te gebruiken voor thuisonderwijs en onderwijs op afstand. 

Er zijn lessen voor zowel het basis- als het voortgezet onderwijs. De meeste lessen sluiten aan bij het vak Geschiedenis. Klik hier voor het volledige overzicht van onze lessen. 

Vlogs

Onze museumgidsen hebben we een serie vlogs opgenomen, waarin ze vertellen over interessante onderwerpen, gebeurtenissen, gezegden uit het museum en de maritieme wereld. Bekijk de serie vlogs hier.

Op maandagen voor scholen open (op afspraak)

Het Scheepvaartmuseum is op maandagen gesloten voor publiek. Voor scholen wordt echter een uitzondering gemaakt, zo blijft het mogelijk om het museum op maandagen met de klas te bezoeken. 

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.