Hoe koppel jij, als docent, geschiedenis aan de actualiteit en (wereld)burgerschap? In Het Scheepvaartmuseum blijven we niet hangen in het verleden, maar maken we verbindingen van maritieme geschiedenis naar het nu

De replica van het VOC-schip 'Amsterdam' is het perfecte decor waarbinnen verhalen uit de 17e en 18e eeuw tot leven komen. Samen met de leerlingen gaan we over deze tijd in gesprek en komen vaardigheden zoals kritisch denken, samenwerken en problemen oplossen aan bod. Onze museumdocenten stemmen het programma precies af op het niveau en de samenstelling van de groep. 

Je kunt direct online een programma aanvragen voor voortgezet onderwijs. We ontvangen de aanvraag graag zo spoedig mogelijk (uiterlijk twee weken voor het museumbezoek) zodat we tijdig een museumdocent kunnen inroosteren.

onderwijsprogramma's voortgezet onderwijs

Vragen?

Het boekingskantoor is van maandag t/m donderdag tussen 13.00 en 17.00 uur bereikbaar op telefoonnummer 020 - 523 2300. Krijg je niemand aan de lijn? Stuur dan een e-mail met je contactgegevens en je vraag. 

Voor de huisregels van onderwijsgroepen, verwijzen we je graag door naar deze pagina.

Alle onderwijsprogramma's voor het voortgezet onderwijs