Hoe koppel jij, als docent, geschiedenis aan de actualiteit en (wereld)burgerschap? In Het Scheepvaartmuseum blijven we niet hangen in het verleden, maar maken we verbindingen van maritieme geschiedenis naar het nu. Tijdens onze onderwijsprogramma's laten we leerlingen nadenken: over henzelf en de wereld waarin ze leven. Onder leiding van onze professionele museumdocenten gaan ze hierover met elkaar in gesprek. 

De replica van het VOC schip 'Amsterdam' is het perfecte decor waarbinnen verhalen uit de 17de en 18de eeuw tot leven komen, gebruik makend van de 21ste-eeuwse vaardigheden van de leerlingen, zoals kritisch denken, samenwerken en problemen oplossen. 

Onze museumdocenten stemmen het programma precies af op het niveau en de samenstelling van de groep. 

contact & reserveren

Je kunt ook direct online een programma aanvragen voor voortgezet onderwijs. We ontvangen de aanvraag graag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk twee weken voor het museumbezoek zodat we tijdig een museumdocent kunnen inroosteren en je bezoek kunnen bevestigen. 

Het boekingskantoor is van maandag t/m donderdag tussen 13.00 en 17.00 uur bereikbaar op 020 - 523 2300. Krijg je niemand aan de lijn? Stuur dan een e-mail met je contactgegevens en je vraag. 

Het Scheepvaartmuseum is op maandagen gesloten voor algemeen bezoek, maar scholen zijn altijd van harte welkom - ook op de maandagen. 

Voor de huisregels van onderwijsgroepen, verwijzen we je graag door naar deze pagina

onderwijsprogramma's voortgezet onderwijs

alle onderwijsprogramma's voor het voortgezet onderwijs

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.