Het Scheepvaartmuseum heeft een aantal tentoonstellingen die heel goed passen in het voortgezet onderwijs.

De leerlingen worden altijd begeleid door professionele museumdocenten. Zij zorgen ervoor dat het programma precies is afgestemd op het niveau en samenstelling van de groep. Zij zorgen er ook voor dat verhalen niet zomaar worden geconsumeerd maar dat er steeds een actieve wisselwerking is met de groep. De leerlingen veroorzaken de (tegen)wind die zorgt dat het verhaal het juiste doel bereikt. De geschiedenis komt natuurlijk helemaal tot leven aan boord van de replica van het VOC-schip Amsterdam.

Wij houden ons bij de onderwijsprogramma’s aan de geldende hygiënerichtlijnen van het RIVM en volgen het protocol van de museumvereniging. 

contact & reserveren

Neem voor meer informatie of advies contact op met onze afdeling Educatie via mail of  020 523 2300, bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur. We ontvangen de aanvraag graag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 2 weken voor het museumbezoek. Krijg je niemand aan de lijn? Stuur dan een mailtje met je contactgegevens en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

We vragen je onze huisregels (pdf) voor onderwijsgroepen in acht te nemen. 

Het Scheepvaartmuseum is op maandagen gesloten voor publiek. Voor scholen wordt echter een uitzondering gemaakt, zo blijft het mogelijk om het museum op maandagen met de klas te bezoeken. 
 

onderwijsprogramma's voortgezet onderwijs

alle onderwijsprogramma's voor het voortgezet onderwijs

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.