Het Scheepvaartmuseum heeft een aantal tentoonstellingen die heel goed passen in het voortgezet onderwijs.

De leerlingen worden altijd begeleid door professionele museumdocenten. Zij zorgen ervoor dat het programma precies is afgestemd op het niveau en samenstelling van de groep. Zij zorgen er ook voor dat verhalen niet zomaar worden geconsumeerd maar dat er steeds een actieve wisselwerking is met de groep. De leerlingen veroorzaken de (tegen)wind die zorgt dat het verhaal het juiste doel bereikt. De geschiedenis komt natuurlijk helemaal tot leven aan boord van de replica van het VOC-schip Amsterdam.

Wij houden ons bij de onderwijsprogramma’s aan de geldende hygiënerichtlijnen van het RIVM en volgen het protocol van de museumvereniging. 

contact & reserveren

Het boekingskantoor is van maandag t/m donderdag tussen 13.00 en 17.00 uur bereikbaar op 020 - 523 23 00. Krijg je dan niemand aan de lijn? Stuur dan een e-mail met je contactgegevens en je vraag.                        We streven ernaar zo snel mogelijk, en in ieder geval binnen 10 werkdagen, boekingen te bevestigen en je vragen te beantwoorden. 

Je kunt ook direct online een programma aanvragen voor basisonderwijs of voortgezet onderwijs. We ontvangen de aanvraag graag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk twee weken voor het museumbezoek. We vragen je onze huisregels voor onderwijsgroepen in acht te nemen.

Het Scheepvaartmuseum is op maandagen gesloten voor publiek. Voor scholen wordt echter een uitzondering gemaakt, zo blijft het mogelijk om het museum op maandagen met de klas te bezoeken. 
 

onderwijsprogramma's voortgezet onderwijs

alle onderwijsprogramma's voor het voortgezet onderwijs

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.