Leer alles over het leven aan boord van een 'VOC-schip', ontdek je zoute DNA of verken de Gouden Eeuw!

Het Scheepvaartmuseum heeft verschillende tentoonstellingen voor het voortgezet onderwijs. De educatieve programma's geven de tentoonstellingen extra diepte. Met opdrachten worden leerlingen uitgedaagd om zelfstandig te leren en ervaren en om creatief en kritisch te reflecteren. Leerlingen worden aangesproken op hun eigen niveau. Zo is er een speciaal 'doe'- programma voor het vmbo. Leerlingen worden altijd begeleid door professionele museumdocenten. Zij zorgen ervoor dat een programma precies is afgestemd op het niveau en de samenstelling van de groep.

Het Scheepvaartmuseum hanteert een hoog- en laagseizoen. Het hoogseizoen loopt van 1 maart t/m 31 juli. Om de kwaliteit te kunnen waarborgen in deze drukke periode worden aangepaste programma's aangeboden.

contact & reserveren

Ontvang je niet binnen één week een reactie op je aanvraag? Neem dan contact op 
met Team Educatie via educatie@hetscheepvaartmuseum.nl of 020-523 2300. 

Neem voor meer informatie of advies contact op met onze afdeling Educatie via mail of (020) 523 23 00, bereikbaar op maandag t/m donderdag tussen 13.00 en 17.00 uur. We ontvangen de aanvraag graag zo spoedig mogelijk, uiterlijk 2 weken voor het museumbezoek. Wij willen u vragen onze huisregels (pdf) voor onderwijsgroepen in acht te nemen.

download het onderwijsprogramma

Download via deze link het onderwijsprogramma voor het voortgezet onderwijs 2018/2019.

Onderwijsprogramma's Voortgezet Onderwijs.

alle onderwijsprogramma's voor het voortgezet onderwijs

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.