Het Scheepvaartmuseum heeft een aantal tentoonstellingen die heel goed passen in het voortgezet onderwijs. De leerlingen worden altijd begeleid door professionele museumdocenten. Zij zorgen ervoor dat het programma precies is afgestemd op het niveau en samenstelling van de groep. Zij zorgen er ook voor dat verhalen niet zomaar worden geconsumeerd maar dat er steeds een actieve wisselwerking is met de groep. De leerlingen veroorzaken de (tegen)wind die zorgt dat het verhaal het juiste doel bereikt. De geschiedenis komt natuurlijk helemaal tot leven aan boord van de replica van het VOC-schip Amsterdam.

Door de versoepelde maatregelen die per 1 juli gelden, is het weer mogelijk om schoolgroepen te ontvangen. Met de huidige maatregelen zijn echter nog niet alle onderwijsprogramma’s al te volgen. Op dit moment zijn de rondleidingen op het VOC-schip en bij Republiek aan Zee mogelijk. Je kunt –onder voorbehoud- wel al een reservering voor de overige programma’s maken. Bij vragen kun je een e-mail sturen naar educatie@hetscheepvaartmuseum.nl.

Het Scheepvaartmuseum hanteert een hoog- en laagseizoen. Het hoogseizoen loopt van 1 maart t/m 31 juli. Om de kwaliteit te kunnen waarborgen in deze drukke periode worden aangepaste programma's aangeboden.

contact & reserveren

Ontvang je niet binnen één week een reactie op je aanvraag? Neem dan contact op met Team Educatie via educatie@hetscheepvaartmuseum.nl of 020-5232300.

Neem voor meer informatie of advies contact op met onze afdeling Educatie via mail of (020) 5232300, bereikbaar op maandag t/m donderdag tussen 13.00 en 17.00 uur. We ontvangen de aanvraag graag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk twee weken voor het museumbezoek. Wij willen je vragen onze huisregels voor onderwijsgroepen in acht te nemen.

Onderwijsprogramma's Voortgezet Onderwijs.

alle onderwijsprogramma's voor het voortgezet onderwijs

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.