Doet u wetenschappelijk onderzoek, dan is het ook mogelijk de collectie van Het Scheepvaartmuseum te raadplegen. U kunt dan objecten, zoals een scheepsjournaal of bouwtekening, in ons museumdepot bestuderen. Voor deze raadplegingen gelden wel speciale regels. Het Scheepvaartmuseum behoudt bijvoorbeeld het recht uw aanvraag af te wijzen als een object te kwetsbaar is.

Onder de 'collectie' vallen alle objecten van Het Scheepvaartmuseum. Om uw aanvraag te kunnen behandelen hebben we het inventarisnummer nodig. Dit kunt u vinden op de website Maritiem Digitaal.

Om een depotbezoek aan te vragen, kunt u onderstaand formulier invullen.

Contactgevens

Uw onderzoek

Voorkeursdatum van bezoek

Gegevens van het aangevraagde object

We hebben minimaal 5 werkdagen nodig om uw aanvraag te verwerken. Afspraken zijn in te plannen op dinsdagen. Als de voorkeursdatum van bezoek niet beschikbaar is, doen we een ander voorstel. Raadplegingen worden per dagdeel ingepland. Na bevestiging van ons per mail is de afspraak definitief. Het Scheepvaartmuseum behoudt zich het recht voor een aanvraag te weigeren, bijvoorbeeld omdat een item te kwetsbaar is. In zulke gevallen nemen we contact op.

Lees voorafgaand aan uw bezoek onze bezoekersvoorwaarden goed door.

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.