hier leest u de algemene voorwaarden van toepassing op het bestellen van een foto

Afbeeldingen kunnen uitsluitend worden aangevraagd via het bestelformulier.
Voor uw bestelling heeft u het inventarisnummer nodig. Dit kunt u vinden op de website Maritiem Digitaal. Staat een object zonder foto op Maritiem Digitaal, dan is bestelling alleen mogelijk voor commerciële en wetenschappelijke publicaties. Daarvoor geldt een speciaal tarief, omdat we de foto moeten laten maken.

Afbeeldingen van objecten blijven eigendom van Het Scheepvaartmuseum en mogen niet zonder toestemming worden gebruikt voor andere doeleinden dan waarvoor ze aangevraagd zijn.

Publicatie van afbeeldingen is alleen toegestaan met toestemming van Het Scheepvaartmuseum en met vermelding van 'Het Scheepvaartmuseum, Amsterdam'. In het Engels: 'Het Scheepvaartmuseum, the National Maritime Museum, Amsterdam'. Voor dit gebruik betaalt u gebruiksrechten.

Gebruiksrecht is geen auteursrecht. U bent zelf verantwoordelijk voor de naleving van de auteursrechten. Zie ook www.auteursrecht.nl. Het Scheepvaartmuseum heeft zijn best gedaan eventuele rechthebbenden van beeldmateriaal uit andere collecties op te sporen en hun toestemming te vragen voor publicatie. Meent u dat desondanks dat een vermelding niet correct of incompleet is, neem dan contact met ons op.

Bij gebruik van afbeeldingen voor een publicatie bent u verplicht een bewijsexemplaar te sturen aan:

Bibliotheek Het Scheepvaartmuseum
Postbus 15443
1001 MK Amsterdam

Na levering van de bestelling dient de factuur binnen 30 dagen te worden betaald.

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.