• Wanneer: donderdag 20 juni 2019
  • Hoe laat: 17:30 - 22:00 uur
  • Duur: ongeveer 4 uur
  • Voor wie: volwassenen
  • Kosten: tickets verplicht, verkrijgbaar via 'WeMakeThe.City
  • Aanmelden: Let op: beperkt aantal plaatsen. Meld je aan via onderstaande link

India Rose Klap, dochter van een chef, groeide op met een passie voor voedsel. Na een opleiding in film aan de kunstacademie, ontpopte India zich tot food-designer. Voor Het Utopisch Diner in Het Scheepvaartmuseum, bereidt India gerechten die een reflectie zijn op de stijgende zeespiegel.

India Rose Klap, dochter van een chef, groeide op met een passie voor voedsel. Na een opleiding in film aan de kunstacademie, ontpopte India zich tot food-designer. Met haar kunstprojecten probeert ze de consument bewust te maken van de problematiek in de voedselindustrie, door een portie ‘Food for thought’ te serveren. Tegelijkertijd zijn de gerechten die ze haar gasten voorgeschoteld een geruststelling: op welke alternatieven kunnen we ons beroepen als bepaalde producten straks niet meer te verkrijgen zijn?

Voor Het Utopisch Diner in Het Scheepvaartmuseum, bereidt India gerechten die een reflectie zijn op de stijgende zeespiegel. Wat betekent de komst van het (zoute) water voor onze voedselproductie en dus eetgewoonten? Alle concepten, culinaire ervaringen en recepten die India creëert, bundelt ze in een utopisch handboek voor de keuken van morgen. Een almaar groeiende collectie creaties welke nog lang niet de norm zijn – soms tot op heden zelfs niet realiseerbaar zijn – maar wel een eerste stap vormen richting een betere voedselindustrie. Op donderdag 20 juni kan je zelf aanschuiven en proeven van verschillende futuristische gerechten van India’s hand.

Het Utopisch Diner bestaat uit een 4-gangen menu. Elk gerecht kaart een andere uitdaging aan waar de voedselindustrie mee te kampen zal hebben in de nabije toekomst. Het diner wordt ondersteund door een soundscape gemaakt in samenwerking met geluidartiest Max van der Wal. In de soundtrack wordt de voedselproblematiek op experimentele wijze in geluid en tekst toegelicht.

programma

17.30 – 18.00 uur inloop & Mogelijkheid om de nieuwe tentoonstelling ‘Republiek aan Zee’ te bekijken.

18.00 – 19.30 uur het utopisch diner

19.30 – 20.00 uur inloop Kadir van Lohuizen: Rising Tide, urban resilience

20.00 – 21.30 uur Kadir van Lohuizen: Rising Tide, urban resilience

21.30 – 22.00 uur uitloop & Mogelijkheid om de nieuwe tentoonstelling ‘Republiek aan Zee’ te bekijken.

Let op: voor dit evenement is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Kaartverkoop via de festivalorganisatie; meer informatie en ticketlink via: https://wemakethe.city/production/het-utopisch-diner-x-wemakethe-city?ref=25268&lang&q=utopi

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.