• Wanneer: Dagelijks van 7 t/m 13 oktober (m.u.v. 10 oktober) 2019
  • Hoe laat: 11.00-16.00 uur
  • Kosten: gratis toegang met museumentreebewijs

Van 7 t/m 13 oktober 2019 ligt zeilschip ‘Wylde Swan’ bij Het Scheepvaartmuseum. Dagelijks van 7 t/m 13 oktober (m.u.v. 10 oktober) is het spectaculaire schip van 11.00 -16.00 uur toegankelijk. Bemanning én leerlingen verwelkomen je dan graag aan boord.

Tallship ‘Wylde Swan’ 7 t/m 13 oktober te bezoeken bij Het Scheepvaartmuseum Van 7 t/m 13 oktober ligt zeilschip ‘Wylde Swan’ bij Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. De Wylde Swan, 62 meter lang en gebouwd in 1920, als haringjager ‘Jemo’, gebouwd voor snelheid, om de gevangen verse vis van de visgronden zo snel mogelijk naar de vismarkten op het vasteland te brengen. Het schip werd later buiten gebruik gesteld en was verschillende keren van eigenaar veranderd. De slanke lijnen van het onderwaterschip doen denken aan de grote schoenerjachten uit het 1900-tijdperk. Ze liep opnieuw van stapel in juni 2010 als ’s werelds grootste tweemast topzeilschoener, met wereldwijde certificering als zeiltrainingsschip. Ze werd omgedoopt tot de Wylde Swan en is een schip dat zeker gezien mag worden binnen de tallship-vloot, met zeer goede zeileigenschappen.

Stap aan boord:

Dagelijks van 8 t/m 13 oktober (m.u.v. 10 oktober) is de spectaculaire Wylde Swan van 11.00-16.00 uur toegankelijk met een geldig museumentreebewijs. Bemanning én leerlingen verwelkomen je dan graag aan boord. Ontdek meer over het schip en het programma ‘Masterskip’, de wereldreis onder schooltijd, waarbij leerlingen gedurende 6 weken op de Wylde Swan de wereldzeeën over kunnen varen. De 17 werelddoelen voor duurzame ontwikkeling van de Verenigde Naties zijn uitgangspunt voor het lesprogramma. Lees hier meer over dit programma. In verband met de locatie van het schip is de rondleiding helaas niet toegankelijk voor mindervaliden. Voor bezoek aan het schip is een geldig museumentreebewijs verplicht.

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.