• Wanneer: zondag 13 oktober 2019
  • Hoe laat: 13.30-17.00 uur
  • Voor wie: volwassenen
  • Kosten: Tickets: vanaf € 12,50, via TivoliVredenburg.
Na het succes van vorig jaar vertalen ook dit jaar Nederlandse topmuzikanten historische thema’s naar muziek tijdens History in Concert in TivoliVredenburg.

Shirma Rouse, Lucas Hamming, Jeangu Macrooy, Yentl en de Boer en De Nationale Opera Studio hebben zich laten inspireren door de Canon van Nederland en op zondagmiddag 13 oktober spelen zij eigen nummers en speciaal voor dit event geschreven muziek. De presentatie van de middag is in handen van Matthijs van Nieuwkerk, die niet alleen de musici interviewt maar ook in gesprek gaat met Fik Meijer en Jet Steinz en met historicus James Kennedy over de herijking van de Canon van Nederland.

Namens Het Scheepvaartmuseum vertellen Ernst van Keulen (educator) en Sanne Koch (tentoonstellingsmaker) in de foyer over de nieuwe tentoonstellingen 'Rijzend Water' van Kadir van Lohuizen en 'Strijd om het IJs'.

Let op: dit evenement is niet in Het Scheepvaartmuseum maar in TivoliVredenburg te Utrecht. Tickets: vanaf € 12,50, via TivoliVredenburg. Meer informatie over het programma, kaartverkoop en locatie vind je hier.

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.