• Wanneer: dinsdag 17 augustus
  • Hoe laat: 20.00 uur
  • Duur: 1 uur
  • Kosten: €18,50
  • Aanmelden: tickets via grachtenfestival.nl

Tijdens Het Grachtenfestival biedt Het Scheepvaartmuseum dit jaar het podium aan het collectief Echo: acht zangeressen, twee pianisten, een drummer, prachtige kostuums, en een aangrijpende choreografie. 

Echo is een verhaal gezongen in klinkers en uitgebeeld door zangeressen.

De jonge componist en (jazz)pianist Floris Kappeyne is een multitalent. Naast het maken en schrijven van muziek schrijft hij ook korte verhalen. Zo ook Echo, een samensmelting van een van zijn korte verhalen, over een individu die wil losbreken van de invloed die haar sociale bubbel op haar heeft, en zijn composities. Samen met zangeres, danseres en choreografe Sophie Prins en Maria Ravelli, verantwoordelijk voor de kostuums en filosofie, creërde hij deze intrigerende voorstelling die vandaag in het Scheepvaartmuseum in première gaat. 

Let op! Om de bijzondere sfeer extra te versterken is dit een concert zonder stoelen. Je kan zelf kussentjes en dekentjes meenemen om zo op op relaxte wijze te genieten van de voorstelling. Ben je fysiek niet in staat om op de grond te zitten en is het echt noodzakelijk voor je om op een stoel te hebben? Neem dan contact met ons op via kassa@grachtenfestival.nl o.v.v. 'zitplaats Echo'.  

Voorafgaand aan het concert kun je bij de bar een drankje halen en deze mag mee de zaal in. Na het concert krijg je de mogelijkheid om een deel van het museum te bewonderen! Bij mooi weer wordt ook het VOC-schip opengesteld voor bezoekers van het concert. 

Tickets voor het concert zijn hier verkrijgbaar: grachtenfestival.nl