• Wanneer: 19 februari t/m 6 maart 2022
  • Voor wie: families met kinderen 3+ en 6+
  • Kosten: alle activiteiten zijn gratis met een geldig museumentreebewijs
  • Aanmelden: inschrijven op de dag zelf in het museum

Kom in de voorjaarsvakantie (19 februari t/m 6 maart) naar Het Scheepvaartmuseum! En doe mee met de tekenworkshop, een kijk- en doewaaier, een vrolijk programma voor kleuters of ontmoet de familieverteller met spannende verhalen.

Kom tijdens deze voorjaarsvakantie (19 februari t/m 6 maart) meer te weten over vader & zoon Willem van de Velde, twee bekende zeeschilders uit de 17de eeuw. Treed in hun voetsporen en doe mee met een tekenworkshop, een kijk- en doewaaier, een vrolijk programma voor kleuters en ontmoet de familieverteller met spannende verhalen. Bezoek, beleef en ontdek met het hele gezin de familietentoonstellingen en veel extra activiteiten.

familieverteller

familieverteller

Vader en zoon Willem van de Velde hebben veel gevaren. Ze waren echte zeeschilders. Ben jij wel eens aan boord van een schip geweest? Of vanaf het strand de zee bekeken. Dan kan jij vast vertellen hoe de zee klinkt, proeft en voelt. Ruik jij ook de zee op de schilderijen van de Willems? Ontdek het deze vakantie met onze familieverteller die je meeneemt in de tentoonstelling!

teken mee aan een zee van papier (alle leeftijden)

teken mee aan een zee van papier (alle leeftijden)

Kruip in de huid van een kunstenaar zoals Willem van de Velde en doe mee met de workshop 'Zee van papier' op het grote Open Plein van het museum. Iedereen van 3 t/m 99 jaar kan meedoen. Net zoals Willem de Oude teken jij op grote rollen papier die gaan ‘golven’ als een woeste zee. Het wordt zelfs onderdeel van een groot kunstwerk.

kleuterprogramma

kleuterprogramma

Jonas houdt van de zee. Jij misschien ook. Maar Jonas wil ook echt IN de zee wonen. Hoe dat gaat? De verteller neemt je mee in het verhaal Zeezucht van Marlies van der Wel. Pas op voor natte voeten.

kijk en doe waaier (6+)

kijk en doe waaier (6+)

Je kijkt je ogen uit! Ontdek het museum zelf met de kijk- en doewaaier (6+). En vergeet niet naar alle mooie details op de kunstwerken in de nieuwe tentoonstelling te kijken, die zijn vooral bij de pentekeningen van Willem van de Velde de Oude goed te zien. Kun je vader & zoon Van de Velde tekenend op hun bootje ontdekken? En wat gebeurt er als je de muziek in de tentoonstelling beluistert?

op de foto tussen de woeste golven (alle leeftijden)

op de foto tussen de woeste golven (alle leeftijden)

Bezoek je de tentoonstelling Willem van de Velde & Zoon? Vergeet dan niet om met de hele familie op de foto te gaan tussen de woeste golven. Dat is nog eens een leuk aandenken aan je dagje uit bij Het Scheepvaartmuseum!

atelier (alle leeftijden)

atelier (alle leeftijden)

Alles gezien en inspiratie opgedaan in de tentoonstelling? Ga dan zelf aan de slag, bijvoorbeeld door op de grote magnetenwand een eigen kunstwerk te maken! Vorm met de verschillende magneten een woeste storm, een enorme zeeslag of gewoon een bootje.

junior audiotour

junior audiotour

Wil jij weten wie Michiel de Ruyter heeft vermoord? Wat er allemaal te eten was aan boord van een VOC-schip? En waarom het niet zo slim is om op walvissen te jagen? Je hoort het allemaal in de junior audiotour!

verhaal van de walvis

verhaal van de walvis

De tentoonstelling ‘het verhaal van de walvis’ laat zien hoe we door de eeuwen heen naar de walvis hebben gekeken. Je leert over de walvisjacht en hoe deze de walvis tot een bedreigde diersoort heeft gemaakt.

stap aan boord van het VOC-schip

stap aan boord van het VOC-schip

Stap aan boord van het VOC-schip Amsterdam en ervaar hoe een VOC-schip er van binnen uitzag: hijs zeilen, bezoek de kapiteinshut en schommel op het ritme van het water in de hangmatten. Hoor en leer óók alles over de keerzijde van de tijd van de VOC.

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.