• Wanneer: donderdag 26 t/m zondag 29 mei 2022
  • Voor wie: jong en oud

Kom tijdens Hemelvaart (donderdag 26 - zondag 29 mei) naar Het Scheepvaartmuseum! 

Kom tijdens Hemelvaart (donderdag 26 t/m zondag 29 mei) genieten van tal van extra activiteiten voor jong & oud in het museum. 

Op donderdag en vrijdag kan je komen suppen, kanovaren of zeilen (in samenwerking met het Watersportverbond).
Of kom op zaterdag 28 en zondag 29 mei je eigen Kapla-bootje bouwen, of de leuke en interessante kijk- en puzzeltocht door het museum doen.

Lees er hieronder meer over:

Optimist on Tour (7 -12 jaar)

Optimist on Tour (7 -12 jaar)

Alleen op donderdag 26 en vrijdag 27 mei. Kom zeilen, kanovaren of suppen bij Het Scheepvaartmuseum! Samen met het Watersportverbond organiseren we deze 'Optimist on Tour!', waarbij je gratis kan kennismaken met de verschillende watersporten. Aanmelden en meer informatie staan hier!

Kijktocht: Noord, zuid, eropuit! (6+)

Kijktocht: Noord, zuid, eropuit! (6+)

Alleen op zaterdag 28 en zondag 29 mei. Ga op een reis door het gebouw en volg daarbij de windrichtingen. Overal vind je voorwerpen met verhalen; soms zelfs meerdere verhalen bij één voorwerp. Beantwoord de vragen en los de puzzel op. Waar brengt jouw reis je heen? Oost, west, of toch terug naar huis? Ben je klaar, dan vouw je van de kijktocht een bootje en maak je kans op een mooie prijs! Voor families en kinderen 6+. Je krijgt de kijktocht gratis bij je museumbezoek (op=op), 1 per groep/gezin/familie.

Blokken klaar… Bootje bouwen maar! (alle leeftijden)

Blokken klaar… Bootje bouwen maar! (alle leeftijden)

Alleen op zaterdag 28 en zondag 29 mei. Bouw samen met je (groot)ouder, broertje, zus, oom of oppas een bootje van Kapla-blokken. En jullie mogen helemaal zelf weten hoe. Inspiratie genoeg in het museum! Gaan jullie voor een simpele roeiboot of bouw je het VOC-schip na? Maar let op, zorg ervoor dat het schip klaar en ‘zeewaardig’ is, voor de tijd om is… Op inloop met geldig museumentreebewijs.

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.