• Wanneer: 5 en 6 juni 2022
  • Voor wie: jong en oud

Kom met Pinksteren naar Het Scheepvaartmuseum! 

Kom op Eerste of Tweede Pinksterdag naar Het Scheepvaartmuseum en doe mee aan leuke activiteiten voor jong en oud! Neem een kijkje op het VOC-schip, ga op zoek in de tentoonstellingen en grabbel een leuk prijsje, bouw samen blokkenbootjes op het Plein, of verken het museum met een gratis kijktocht of de junior audiotour. In het museum, buiten op de steiger óf aan boord… voor iedereen is er wat te doen!

Kijktocht: Noord, zuid, eropuit!

Kijktocht: Noord, zuid, eropuit!

Ga op een reis door het gebouw en volg daarbij de windrichtingen. Overal vind je voorwerpen met verhalen; soms zelfs meerdere verhalen bij één voorwerp. Beantwoord de vragen en los de puzzel op. Waar brengt jouw reis je heen? Oost, west, of toch terug naar huis? Ben je klaar, dan vouw je van de kijktocht een bootje en maak je kans op een mooie prijs!

Blokken klaar… Bootje bouwen maar! (alle leeftijden)

Blokken klaar… Bootje bouwen maar! (alle leeftijden)

Bouw samen met je (groot)ouder, broertje, zus, oom of oppas een bootje van Kapla-blokken. En jullie mogen helemaal zelf weten hoe. Inspiratie genoeg in het museum! Gaan jullie voor een simpele roeiboot of bouw je het VOC-schip na? Maar let op, zorg ervoor dat het schip klaar en ‘zeewaardig’ is, voor de tijd om is… Op inloop van 11.00 - 15.00 uur met geldig museumentreebewijs.

Zoekpraatje

Zoekpraatje

Ga op pad met een Zoekpraatje! Op het Open Plein haal je een zoekopdracht in een van de tentoonstellingen. Als je het detail gevonden hebt en de vraag er bij kunt beantwoorden, mag je grabbelen naar een klein prijsje (op=op). Kortom: zet je speurneus op en haal je ogen uit je zak. Succes! Op inloop van 11.00 - 15.00 uur met geldig museumentreebewijs.

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.