• Wanneer: 15 oktober t/m 30 oktober 2022
  • Hoe laat: In de openingstijden van het museum
  • Voor wie: Alle leeftijden
  • Kosten: Museumentreebewijs
  • Aanmelden: Soms op inloop in het museum

Laat je gezicht zien tijdens de herfstvakantie in Het Scheepvaartmuseum, van 15 oktober t/m 30 oktober.

Tijdens de herfstvakantie ontdek je allerlei (nieuwe) gezichten in het museum zoals Duiker Doris, de portretten in Mens op Zee, allerlei geschilderde portretten tijdens de kijktocht door het museum of juist je éigen gezicht tijdens de fotografieworkshop. Dus laat je gezicht zien en doe mee! 

Vlaggen maken

Vlaggen maken

Op schepen kom je veel vlaggen tegen. De kunstenaars van Sites of Memory spelen met deze vlaggen in Decoding the Atlantic World, nu ook te zien in Het Scheepvaartmuseum. Met dieren, bloemen en de kleuren rood, zwart en groen vertellen ze met hun vlaggen een ander verhaal. Op het Open Plein ga ook jij aan de slag: hoe maak je van een vlag 'jouw verhaal'? De tekening mag mee naar huis; de vlag blijft wapperen op het Open Plein! Van 11.00 - 15.00 op inloop en voor alle leeftijden.

Peuterprogramma bij Duiker Doris

Peuterprogramma bij Duiker Doris

Kom mee naar de zee! De zon schijnt. Het is lekker warm. Je hoort hoe de meeuwen krijsen en hoe het zand meeruist met de zee. Voel je de schelpen onder je voeten en de wind door je haren? Beweeg als een octopus, werk als een matroos en dans als een vlieger. Kom je mee naar de zee? Om 10.30 uur op inschrijving in het museum zelf, leeftijd: 2 - 5 jaar.

Fotografieworkshop

Fotografieworkshop

Fotografieworkshop voor het hele gezin - In Het Scheepvaartmuseum vind je veel portretten. Schilderijen, beelden, maar ook foto's. Hoe maak je een goede portretfoto? Ontdek het met de hele familie, ga aan de slag en maak een prachtig portret. 3, 2, 1 KLIK! 11.30 en 13.30 op inschrijving, vanaf 6 jaar.

Kleur-doe-plaat Zeemonsters

Kleur-doe-plaat Zeemonsters

Wat een bijzondere zeemonsters zie je hier! Maar wacht eens, er mist een kop, er mist een staart... Maak jij deze zeemonsters weer heel? Een lief monster of juist een hele boze. Gebruik je fantasie, alles kan en alles mag! Je kan de kleur-doe-plaat in het café-restaurant ophalen en is vanaf 2 jaar.

Kijktocht portretten

Kijktocht portretten

In het museum ontdek je heel veel mensen! Niet alleen om je heen, maar ook op schilderijen en foto's. Hoe lang kun jij stilzitten als je geschilderd wordt? En kijkt die man nou boos of verdrietig? In een portret kun je ontzettend veel zien. Ga met elkaar op pad en ontdek het allemaal! Vanaf 6 jaar.

Junior audiotour

Junior audiotour

Wil jij weten wie Michiel de Ruyter heeft vermoord? Wat er allemaal te eten was aan boord van een VOC-schip? En waarom het niet zo slim is om op walvissen te jagen? Je hoort het allemaal in de junior audiotour!