• Wanneer: 17 december 2023
  • Hoe laat: 10.00 - 12.00
  • Voor wie: de buren van het museum. In het bijzonders: bewoners van woon-zorgcentra De Gooyer en Kastanjehof en hun familie en vrienden
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden: Via formulier

Het Scheepvaartmuseum nodigt buren en in het bijzonder de bewoners van woon-zorgcentra De Gooyer en Kastanjehof uit voor een heerlijk Thuishaven-ontbijt en een bezoek aan het museum. Hun families en vrienden zijn natuurlijk ook welkom!

In samenwerking met partner Cordaan organiseert Het Scheepvaartmuseum opnieuw een Thuishaven-ontbijt. Na het ontbijt zijn er rondleidingen.

Rondleiding Cor Jaring fotopresentatie

Cor Jaring was een fotograaf die opgroeide op Wittenburg en de eerste jaren van zijn professionele leven doorbracht als arbeider in de Amsterdamse haven. De focus van deze tentoonstelling ligt op de fotografie van de buurten die Cor Jaring hebben gevormd: de buurten rondom Het Scheepvaartmuseum, de Oostelijke Eilanden, en de Amsterdamse haven. Zijn bakermat. De rondleiders van het museum gaan met je in gesprek over Cor Jaring en de buurt. Hoe zie jij jouw buurt? Welke foto’s spreken jou aan?

En er zijn gewone instaprondleidingen waarbij je meer leert over het gebouw en het schip aan onze steiger. Beide rondleidingen zijn toegankelijk voor mensen met een rollator of rolstoel.

Eilandenkoor

Het Eilandenkoor komt optreden! Dit is een vierstemmig a-capellakoor op de Oostelijke Eilanden onder leiding van Sofia Pedro.

Aanmelden

Er zijn 100 plekken beschikbaar, naast bewoners van de zorgcentra en hun families mogen onze buren zich natuurlijk ook aanmelden.

Meld je aan via het onderstaande formulier.

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.