• Wanneer: 30 november 2023 - 21 januari 2024
  • Hoe laat: dagelijks vanaf 17.00 uur
  • Kosten: vanaf € 7,99

Het Scheepvaartmuseum is officiële partner van Editie 12 van Amsterdam Light Festival. Het thema van de twaalfde editie van Amsterdam Light Festival is
‘LOADING... Revealing Art, AI and Tech’.

Official partner van Amsterdam Light Festival

Official partner van Amsterdam Light Festival

Editie 12 neemt je mee in de verhalen van AI en technologie

Voor Amsterdam Light Festival 2023-2024 hebben we kunstenaars gevraagd om na te denken over het effect van technologie en kunstmatige intelligentie (ook wel AI) op ons alledaagse leven. Hoe we communiceren, contact leggen en creëren, wordt allemaal beïnvloed door technologie en AI. Wat is de impact hiervan op ons menselijk zijn? Hoe verandert de samenleving en maatschappij door deze digitale evolutie? En waar liggen de grenzen? De verschillende perspectieven worden belicht tijdens Editie 12, met thema: LOADING… Revealing Art, AI and Tech.

De route bestaat uit meer dan twintig lichtkunstwerken van internationale kunstenaars. Van gerenommeerde namen tot verrassende nieuwkomers en alles wat daartussenin zit. Een diverse selectie dus. We gaan dieper in op onze relatie met personal tech, de mobiele telefoon voorop – we kunnen niet meer zonder, maar soms wil je dat ding in de gracht smijten. Ook onderwerpen als zwermintelligentie, zelflerende algoritmes, gezichtsherkenning en motion-capture passeren de revue.
Editie 12 is een vertaling van, of commentaar op die alomvattende en overal aanwezige technologie waar we zo op vertrouwen, die zo onlosmakelijk is verbonden met ons dagelijks leven. Wat er komen gaat? Dat is Loading

Het festival vindt plaats van 30 november 2023 tot met 21 januari 2024. De lichten staan aan van 17.00 tot max. 23.00 uur (op 31 december staan de lichten uit).

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en tickets op de website van Amsterdam Light Festival.

Florian & Michael Quistrebert

Het lichtkunstwerk dat bij Het Scheepvaartmuseum te zien is, is gemaakt door Florian en Michael Quistrebert. De broers Florian Quistrebert (FR, 1982) en Michael Quistrebert (FR, 1976) werken sinds 2007 samen. Ze wonen afwisselend in Den Haag en Nantes en hebben verschillende internationale prijzen gewonnen voor hun werk.

Atlan by Jon Voss (artist impression)

Atlan by Jon Voss (artist impression)

© Amsterdam Light Festival