• Wanneer: 27 juli t/m 9 augustus 2024
  • Voor wie: alle (water)sportliefhebbers
  • Kosten: gratis, voor de speciale prijs van € 5 kun je het hele museum bezoeken

Kom van 27 juli t/m 9 augustus 2024 naar ‘Iconen op het water’. Volg de finaleraces van de Olympische watersporters live in Het Scheepvaartmuseum en bekijk wedstrijdboten van dichtbij op het Open Plein.

In samenwerking met het Koninklijk Nederlands Watersportverbond (KNWV) en de Koninklijke Nederlandse Roeibond (KNRB) organiseren we tijdens de Olympische Spelen ‘Iconen op het water’ in Het Scheepvaartmuseum. Volg onze watersporters op weg naar goud. 

Dit onderdeel gebruikt cookies

Accept cookies
Informatie & instellingen

Volg de finalewedstrijden en medailleraces en bekijk wedstrijdboten


Wil jij onze watersporters aanmoedigen en zien hoe zij strijden voor een medaille tijdens de Olympische Spelen? Kom dan van 27 juli t/m 9 augustus langs in het museum en kijk samen met andere fans live naar de finaleraces. Daarnaast kun je op het Open Plein verschillende wedstrijdboten van dichtbij bekijken. Van elke discipline vind je een exact exemplaar waarmee gevaren wordt tijdens de Olympische Spelen. Kom langs en ontdek hoe zo'n zeilboot, kite- of windsurfplank, kano of roeiboot er nou precies uitziet.  

Live radio-uitzendingen

Van 29 juli t/m 9 juli komt BNR Nieuwsradio live radio-uitzendingen maken in het museum. Van maandag t/m vrijdag wordt er dagelijks tussen 15.00 en 16.00 uur een live radioprogramma uitgezonden vanaf het Open Plein. Kijk en luister live mee met de radio-uitzending.

Meld je gratis aan


De toegang tot het Open Plein en het bekijken van de finaleraces is gratis. Je moet je wel van tevoren aanmelden. Voor de speciale prijs van € 5 kun je de rest van het museum bezoeken.

Programma finaleraces en overzicht wedstrijdboten

Alle tijden zijn onder voorbehoud en afhankelijk van of de sporters zich voor de finalerace plaatsen.