Bekijk de vlogs van onze museum gidsen en stuur dit jaar een kerstboodschap in maritieme taal. Of leer bakken en braden in de 17e eeuw en doe daarna mee aan de matrozentraining om dat volle gevoel kwijt te raken na het kerstdiner.

communiceren op afstand

In deze vlog leert Marit je hoe je op afstand met iemand kan communiceren met bijvoorbeeld seinvlaggen en morse code. Dit kan je mooi gebruiken om dit jaar een wel heel bijzondere kerstboodschap te versturen. Ga met Marit aan de slag en knip, schilder en knutsel jouw boodschap in seinvlaggen!

In deze vlog leert museumgids Marit je hoe je op afstand met iemand kan communiceren. Denk bijvoorbeeld aan seinvlaggen en morse code.

Dit onderdeel gebruikt cookies

Accept cookies
Informatie & instellingen

Bakken en braden in de 17e eeuw

Elk jaar weer hetzelfde dilemma: Wat gaan we eten met kerst? Gaan we voor een sterrenmaaltijd of halen we toch weer het gourmetstel van zolder? Verras dit jaar je gasten met een 17e-eeuwse kerstmaaltijd! Merel leert je in deze vlog hoe je scheepsbeschuit maakt. Scheepsbeschuit was ideaal voor lange reizen op zee, omdat je het ontzettend lang kan bewaren. Als je het recept nauwkeurig volgt, dan kan je het scheepsbeschuit zelfs met kerst volgend jaar nog eten!

In deze vlog gaat Merel aan de slag met 17e eeuwse recepten.

Dit onderdeel gebruikt cookies

Accept cookies
Informatie & instellingen

Matrozenfitness

Toch nog dat ene hapje chocolademousse. Of die laatste oliebol. Leuk hoor, die kerstvakantie, maar we eten vaak net iets meer dan we op kunnen. Wil jij van dat volle gevoel af, dan ben je bij Franziska aan het goede adres. Met haar matrozenfitness ben je binnen een mum van tijd weer helemaal opgeladen! Maar let goed op: tussen al het bewegen door vertelt Franziska soms wel erg vreemde verhalen. Kan jij uitvogelen wat wel en niet waar is?

In deze vlog wordt je door kapitein Franziska opgeleid tot matroos.

Dit onderdeel gebruikt cookies

Accept cookies
Informatie & instellingen

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.