Het Scheepvaartmuseum ligt noodgedwongen voor Pampus, maar dat betekent niet dat het museum en de collectie niet toegankelijk zijn. Totdat wij onze deuren weer openen, brengen wij je video’s, podcasts, leuke kinderactiviteiten en nog veel meer.

maritiem gemis

Welke objecten uit onze collectie worden het meest gemist, nu de deuren tijdelijk gesloten blijven? Collega's en fans vertellen vanaf 1 april.

op bezoek met Google Street View

Nu toch rondlopen door Het Scheepvaartmuseum? Dat kan gewoon via Google Street View. Neem een kijkje op het VOC-schip, bij de tentoonstelling de navigatie-instrumenten of het verhaal van de walvis.

van de valreep tot de beste stuurlui

Veel spreekwoorden en gezegden hebben een maritieme oorsprong. Lees hier vanaf 31 maart de leukste verhalen over verschillende nautische uitdrukkingen.