Met deze raapstelensalade van chef-kok Ralph Dahlhaus haal je de lente in huis met deze echte voorjaarsgroente.

Raapstelen, bladmoes, keeltjes. Het is allemaal hetzelfde. Raapstelen zijn een echte voorjaarsgroente. Ontzettend lekker, spotgoedkoop en gezond! Het enige nadeel is misschien dat het snel bederft, al gebeurt dat bij ons thuis eigenlijk nooit.

De meeste mensen gebruiken het in de stamppot, als een soort andijvie stamppot, maar je kunt ze ook prima roerbakken, in een risotto gebruiken of, zoals we hier gaan doen, lekker in een salade. Mocht je onderstaande graag willen maken, maar de raapstelen zijn uitverkocht, dan kun je ook andijvie gebruiken.

"Raapstelen zijn een echte voorjaarsgroente. Ontzettend lekker, spotgoedkoop en gezond!"

Ingrediënten 

  • 1 flinke bos raapstelen (in de supermarkt zijn dat vaak 2 kleine bosjes)
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 1 rode paprika
  • 1 bosje radijs
  • 1 bakje tuinkers
  • 50 gram gerookte amandelen
  • 1 dl olijfolie
  • 1 theelepel (appel cider) azijn
  • 1 theelepel mosterd 1theelepel honing

"Mocht je onderstaande graag willen maken, maar de raapstelen zijn uitverkocht, dan kun je ook andijvie gebruiken."

Bereiding

  1. Maak een dressing door de olie, mosterd, honing en azijn te mengen
  2. Was de raapstelen en snij ze eventueel grof
  3. Snij de paprika, radijs en kaas
  4. Hak de gerookte amandelen grof
  5. Doe de raapstelen, paprika, kaas en radijsjes in een kom en meng de dressing door de salade.
  6. Knip de tuinkers af en strooi samen met de gehakte amandelen over de salade

Ralph Dahlhaus is chef-kok bij Het Scheepvaartmuseum. Met zijn recepten kun je meekoken volgens de eetcultuur 'Dutch Cuisine': smaakvol, duurzaam, veelzijdig, eerlijk en seizoensgebonden. 

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.