De reizende tentoonstelling 'Rising Tide/Rijzend Water' van fotograaf Kadir van Lohuizen is tot 1 mei 2022 te zien in het Museum of the City of New York.

De gelijknamige tentoonstelling was van 2019 - 2021 te zien in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. 
Het onderwerp, de stijgende zeespiegel en het effect daarvan op mensen over de hele wereld, is een belangrijk thema voor Het Scheepvaartmuseum. 

Daarom is besloten de tentoonstelling ook op andere plekken te laten zien: plekken die ook in de tentoonstelling zijn opgenomen, en waar dus de stijgende zeespiegel invloed heeft op de toekomst.

Dat is in New York duidelijk het geval: onderzoeken wijzen uit dat als er niets wordt gedaan, Manhattan en de andere buroughs onder water zullen verdwijnen. Na New York zal de tentoonstelling doorreizen naar nieuwe locaties in Noord-Amerika, Azië en Europa. De tentoonstelling 'Rising Tide' is nog tot 1 mei 2022 in New York te zien. 

Mede ingegeven door het onderwerp, de klimaatcrisis, onderzoekt Het Scheepvaartmuseum momenteel hoe deze tentoonstelling op een duurzame manier de wereld kan overreizen. 

Meer informatie over de tentoonstelling in New York vind je hier: https://www.mcny.org/exhibition/rising-tide

Meer algemene informatie over deze reizende tentoonstelling vind je hier: https://www.hetscheepvaartmuseum.com/risingtide.