De Zeereis is een spannend virtueel avontuur op zee, dwars door alle tijden. Vertrek en aankomst: het Zeemagazijn, het gebouw van Het Scheepvaartmuseum.


Ga mee op deze zeereis en maak dezelfde avonturen mee als de zeelieden zelf. Elk avontuur vertelt het verhaal achter een van de voorwerpen uit de collectie van Het Scheepvaartmuseum. 'De Zeereis' is een ware beleving!

De reis begint in het Zeemagazijn. 350 jaar geleden bereidt admiraal Michiel de Ruyter zich voor op een zeereis. Ga mee aan boord van De Ruyter's Hollandia en beland gelijk midden in een zeeslag. Alsof het niet genoeg is kom je vervolgens in de hoge golven van een storm terecht. Schepen, piraten en ook walvissen varen, zwieren en zwemmen aan je voorbij. Ineens dwarrelen er brieven door de lucht. Het zijn hartverscheurende brieven van vissersjongen Gerrit Bakker: hij mist zijn ouders verschrikkelijk en wil naar huis. Daarna brengt het spannende verhaal van Gerda Kuhn je terug naar de Eerste Wereldoorlog. Nog net op tijd wordt zij gered van een getorpedeerd schip. Een dekentje houdt haar warm in de reddingsloep. De zeereis eindigt weer bij Het Scheepvaartmuseum waar alle helden uit de verhalen je al zwaaiend verwelkomen. Nu blijkt dat jijzelf onderdeel bent geworden van de geschiedenis! Hoe? Kom dat zelf ontdekken!

Ga op virtueel avontuur op zee in de noordvleugel van Het Scheepvaartmuseum.

´De Zeereis´ is bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar en hun ouders en/of grootouders en is tot stand gekomen met steun van het VSB Fonds. ´De Zeereis´ vertrekt vanaf het Open Pleyn in het midden van het museum op de begane grond. Let op! De laatste Zeereis vertrekt elke dag om 16:15 uur.

Let op, de Zeereis gaat sluiten! De allerlaatste Zeereis vertrekt op 5 maart aanstaande. Hou hier rekening mee wanneer je een bezoek brengt aan Het Scheepvaartmuseum.

Nieuwsbrief