Tot en met 5 maart 2018 kon je op Zeereis bij Het Scheepvaartmuseum. Een spannend virtueel avontuur op zee, dwars door alle tijden. Vertrek en aankomst: het Zeemagazijn, het gebouw van Het Scheepvaartmuseum.

Op deze zeereis beleefde je dezelfde avonturen die de zeelieden beleefden. Elk avontuur vertelde het verhaal achter een van de voorwerpen uit de collectie van Het Scheepvaartmuseum. 'De Zeereis' was een ware beleving!

De reis begon in het Zeemagazijn: je ging 350 jaar terug in de tijd, toen admiraal Michiel de Ruyter zich voorbereidde op een zeereis. Je ging mee aan boord van De Ruyter's Hollandia en belandde gelijk midden in een zeeslag. Alsof het niet genoeg is kwam je vervolgens in de hoge golven van een storm terecht. Schepen, piraten en ook walvissen voeren, zwieren en zwommen aan je voorbij. Ineens dwarrelden er brieven door de lucht. Hartverscheurende brieven van vissersjongen Gerrit Bakker: hij mistte zijn ouders verschrikkelijk en wilde naar huis. Daarna bracht het spannende verhaal van Gerda Kuhn je terug naar de Eerste Wereldoorlog. Nog net op tijd werd zij gered van een getorpedeerd schip. Een dekentje hield haar warm in de reddingsloep. De zeereis eindigde weer bij Het Scheepvaartmuseum waar alle helden uit de verhalen je al zwaaiend verwelkomden. Hier bleek dat jijzelf onderdeel bent geworden van de geschiedenis!

Ga op virtueel avontuur op zee in de noordvleugel van Het Scheepvaartmuseum.

´De Zeereis´ was bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar en hun ouders en/of grootouders en is tot stand gekomen met steun van het VSB Fonds.