De lamp van de vuurtoren is kwijt! Help Duiker Doris de lamp terug te brengen en beleef met haar een wonderlijke waterwereld. 

Duiker Doris is een avontuurlijke, maritieme museumbeleving voor families met kinderen van 2 jaar en ouder. Deze verhalende en interactieve tentoonstelling voor de allerjongste museumbezoekers is nu te zien in Het Scheepvaartmuseum.

In deze ruimte kunnen kinderen van 2+ jaar met hun gezelschap – van vriendjes en vriendinnetjes tot ouder, verzorger, tante, opa of oppas – op een laagdrempelige manier kennismaken met Het Scheepvaartmuseum, liefde voor het water en de maritieme wereld.

Ga mee op avontuur en laat je fantasie de vrije loop in een avontuur van zee naar land. Op de bodem van de zee vindt Doris een mysterieuze lamp die terug moet naar de vuurtoren. Onderweg komt zij van alles tegen en beleeft ze telkens weer iets leuks, spannends of leerzaams. Elke familie is welkom om te komen klauteren door tonnen en bootjes, te luisteren naar een zingend zeewierbos, blokken te bouwen met sierlijke zeemonsters, en nog veel meer!

Maak kennis met Doris en neem een kijkje achter de schermen bij illustrator Kwennie Cheng. 

Duiker Doris

Dit onderdeel gebruikt cookies

Accept cookies
Informatie & instellingen

Het prentenboek Duiker Doris en het verdwenen vuurtorenlicht is nu verkrijgbaar in de museumwinkel en online. Het boek is geschreven door Astrid Sy en de illustraties zijn verzorgd door Kwennie Cheng. Het boek is ontwikkeld en uitgegeven door ROSE Stories.

Duiker Doris werd ontwikkeld in samenwerking met ontwerpbureau Kaleido Collective en illustrator Kwennie Cheng. Duiker Doris is mogelijk gemaakt dankzij de participanten van Het Compagnie Fonds.  

Vlak naast de tentoonstelling is ook een speciaal Duiker-Doristoilet: een familietoilet met een brilverkleiner, een speciale wastafel voor kinderen, en een verschoonmogelijkheid. Dit familietoilet is ontworpen samen met illustrator Kwennie Cheng, en is dan ook helemaal in dezelfde stijl als de tentoonstelling.