Wat zijn de gevolgen van regen in Amsterdam? En wat kunnen wij er tegen doen? Beleef dit van 18 januari t/m 1 maart 2020 in de interactieve tentoonstellingsruimte REGEN.  De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en Amsterdam Rainproof. De interactieve ruimte is een verdieping op de tentoonstellingen Strijd om het IJs en Rijzend Water. 

Het regent steeds vaker harder en dat kan Amsterdam niet goed aan. De stad wordt volgebouwd met gebouwen en wegen. Daardoor kan al dat regenwater niet goed wegstromen. Dat zorgt voor steeds meer wateroverlast - ook bij jou in de buurt. Wat doet het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht om wateroverlast te voorkomen in de stad? En wat kun jij doen om te helpen? Je ziet het in de tentoonstelling REGEN.

Regen – de film

In 1929 filmde Joris Ivens samen met Mannus Franken een portret van Amsterdam in de regen. Deze film wordt gezien als een avant-garde klassieker. Met de remake REGEN laat filmmaker Chris Teerink (1966) zien wat vandaag het effect van regen op Amsterdam is. Mede mogelijk gemaakt door Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. 

De film is gemaakt met zwart/wit foto's, zoals de beelden van Ivens. De tijd staat stil, maar dankzij de montage komen de beelden tot leven. Door deze verrassende vorm kijkt u als toeschouwer anders naar de stad. Regen is van elke dag en soms vervelend, maar ook mooi en sfeervol.

De film is tot en met 1 maart 2020 te bewonderen in Het Scheepvaartmuseum. 

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.