Hoe bewust ben jij je van de uitdagingen rond klimaatproblematiek? De interactieve ruimte is een verdieping op de tentoonstellingen Strijd om het IJs en Rijzend Water. Laat je inspireren door de podcasts en documentaires, maar laat ons vooral ook weten hoe jij je inzet voor het klimaat. Kijk, luister en doe.

hoe zet jij je in voor het klimaat?

Door de hele ruimte heen zie je sporen van klimaatactivisme. Foto’s van grote protestmarsen en demonstratieborden zijn hier te zien. Maar wat kun je eigenlijk zelf doen om het klimaat te helpen? Laat ons weten hoe jij je inzet voor het klimaat en inspireer andere bezoekers.

De klimaatstaking uitgebeeld in Lego, te zien in de interactieve ruimte bij Strijd om het IJs en Rijzend Water. Beeld: Twycer.

Pak een kaartje. De kleur staat voor de impact die jouw bijdrage heeft. Een oranje kaart staat voor een kleine bijdrage, een gele kaart voor een gemiddelde bijdrage en een groene kaart staat voor een grote bijdrage. De impact van jouw bijdrage schat je zelf in, dit kan immers voor iedereen anders zijn. Wat voor jou iets kleins is, kan voor een ander juist een enorme opgave zijn. De ingevulde kaart hang je op aan één van de zuilen in de zaal. Zo, klaar om een volgende bezoeker te inspireren!

Let op: de Interactieve Ruimte is op 15 en 16 januari gesloten. Samen met Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en Amsterdam Rainproof bouwt Het Scheepvaartmuseum een nieuwe Interactieve Ruimte die laat zien hoe we Amsterdam rainproof kunnen maken door slim om te gaan met regenwater. De nieuwe Interactieve Ruimte opent op 17 januari.

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.