• Wanneer: Zaterdag 20 april t/m zondag 5 mei 2019
  • Hoe laat: 12.00-16.00 uur (openingstijden museum: 9:00 - 17:00 uur)
  • Duur: Variërend per activiteit
  • Voor wie: Families & kinderen (3+)
  • Kosten: Alle activiteiten (m.u.v. de theatervoorstelling) zijn gratis toegankelijk met geldig museumentreebewijs
  • Aanmelden: Je kunt je uitsluitend op de dag zelf in het museum inschrijven. Let op: beperkte capaciteit!

Het Scheepvaartmuseum staat in de meivakantie geheel in het teken van Het Muizenhuis met activiteiten voor het hele gezin (3+)! Van meedoen met de Muizenhuisspeurtocht tot op de foto met Sam en Julia. Als je fan bent van Het Muizenhuis mag je dit niet missen!

 

 Let op: op zaterdag 27 april (Koningsdag) is Het Scheepvaartmuseum gesloten!

Muizenhuis-speurtocht

Muizenhuis-speurtocht

Dit jaar gaan we in Het Scheepvaartmuseum niet op zoek naar Paaseieren, maar naar muizen! Doe mee met de speurtocht en tel alle muizen in de tentoonstelling Haven 24 | 7. De speurtocht wordt elke dag gratis uitgedeeld bij aankoop van een entreebewijs aan de kassa! Voor alle kinderen is er een vrolijke mini-prijs (op=op).

Kleuterprogramma: Doe de Muizenhuisdans!

Kleuterprogramma: Doe de Muizenhuisdans!

Leer van onze vrolijke dansdocenten de muizenbewegingen van Sam & Julia en laat ze zien aan je ouders. Je kunt elke dag lekker meeswingen op meerdere tijdstippen tussen 12.00-16.00 uur. Het programma duurt ongeveer 20 minuten.

Kleutervoorleesverhaal: Pieremegoggel! (3+)

Kleutervoorleesverhaal: Pieremegoggel! (3+)

Ooit zelf in een pieremegoggel gezeten? Een wat? Een pieremegoggel! Sam en Julia van het Muizenhuis wel. Meer weten? Kom luisteren naar hun verhalen uit het boek ‘De Haven. In de meivakantie wordt er elke dag (behalve op Koningsdag) voorgelezen, meerdere keren van 12.00-16.00 uur.

Theatervoorstelling Het Muizenhuis

Theatervoorstelling Het Muizenhuis

Sam & Julia wonen in het Muizenhuis, een wereld op zich. In deze voorstelling komt de wereld van het Muizenhuis tot leven. Theatermaakster Mariska Simon trekt alle registers open en neemt je mee in het verhaal van Sam & Julia. Genieten van de voorstelling kan op 20 april om 13.30 uur; 21 april om 12.00, 13.30, 15.00 uur; 28 april om 13.30, 15.00 uur; 4 mei om 13.30 uur; 5 mei om 13.30, 15.00 uur.

Muizenhuis-mini-bioscoop!

Muizenhuis-mini-bioscoop!

Bekijk in de Muizenhuis-mini-bioscoop de leuke filmpjes en video's van Het Muizenhuis YouTube-kanaal. Hier zie je stap voor stap hoe jij thuis je eigen Muizenhuis kunt bouwen. De minibioscoop is iedere dag geopend, met uitzondering van Koningsdag.

Het Muizenhuis: Hoe doet ze dat?

Het Muizenhuis: Hoe doet ze dat?

Hoe maakt Karina de mooiste decors voor het Muizenhuis? Karina vertelt op zaal bij de expositie hoe ze te werk gaat. Ook leuk voor volwassenen! Aansluitend is er de mogelijkheid om je boek te laten signeren. Karina is aanwezig op zondag 21 april van 14.15-15.00 uur, 24 & 26 april en op 1 & 3 mei tussen 13:00 en 14:30 uur.

Teken mee aan de MEGA Muizenhuis kleurplaat

Teken mee aan de MEGA Muizenhuis kleurplaat

Maak je eigen stukje van de tekening, versier hem en we hangen hem op als echte tentoonstelling! Je kunt iedere dag (met uitzondering van Koningsdag) meekleuren aan de kleurplaat op meerdere tijdstippen tussen 12:00 en 16:00 uur. Iedere kleursessie duurt 20 minuten.

Het decor van het Muizenhuis - De Haven

Het decor van het Muizenhuis - De Haven

Als je fan bent van Het Muizenhuis, dan mag je het originele decor van het boek De Haven niet missen. Het decorstuk is deze hele vakantie in Het Scheepvaartmuseum te zien!

Ga op de foto met Sam & Julia

Ga op de foto met Sam & Julia

Neem plaats in een fotodecor van de Muizenhuis-haven en ga stoer als opa Zeeman op de foto, of gezellig met Sam & Julia zelf. Laat je ouders de foto maken en klaar! Je kunt je foto maken tussen 20 april en 5 mei (met uitzondering van 27 april) tussen 12:00 en 16:00 uur.

Schminken

Schminken

Laat je schminken met snorharen net als Sam & Julia, of een stoer anker net als Opa Zeeman! De schminkartiest geeft jouw gezicht een gezellig kleurtje van zaterdag 20 t/m maandag 22 april (Paasweekend), op 25 april, 2 en 4 mei tussen 12:00 en 16:00 uur.

Paasweekend: extra activiteiten

Paasweekend: extra activiteiten

Tijdens het Paasweekend (zaterdag 20 t/m maandag 22 april) zijn er extra activiteiten. Maak bijvoorbeeld een ritje in de zweefmolen of ga naar de theatervoorstelling van Het Muizenhuis!

Smikkelen van muizenhapjes in het museumrestaurant

Smikkelen van muizenhapjes in het museumrestaurant

Er is een echt 'Muizenmaal' in museumrestaurant Stalpaert, met de nieuwe Muizenhuis-kleurplaat, natuurlijk is er beschuit met muisjes, een speciale mini-Muizenhuis-cake en nog meer lekkere muizenhapjes!

Museumwinkel & Het Muizenhuis

Museumwinkel & Het Muizenhuis

In de museumwinkel zijn meerdere boeken en artikelen van Het Muizenhuis verkrijgbaar, waaronder het boek Het Muizenhuis - De Haven en het nieuwe MEGA Muizenhuis Kleurplaatboek.

Vaar mee met de Christiaan Brunings

Vaar mee met de Christiaan Brunings

Vaar mee op ons stoomschip Christiaan Brunings, een stoere, originele op kolen gestookte ijsbreker uit 1900. Je komt bijvoorbeeld langs het beeld van de Zeeman op de uitkijk en de Ertshaven. Natuurlijk mag je ook vragen stellen aan de bemanning.

Jan Klaassen viert Pasen

Jan Klaassen viert Pasen

Jan Klaassen is gek op Pasen. Als hij hoort dat zijn vriendje Bennie nog nooit een Paasei heeft gehad wordt Jan woedend. Hij kan zijn eigen chocola delen, maar dan is het geen paasei meer. Hoe lost hij dit op? Beleef het tijdens de poppenkastvoorstelling op 22 april om 12:00 uur, 13:30 uur en 15:00 uur.

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.