Het nieuwe boek 'Het Muizenhuis – De Haven' wordt dit voorjaar gepresenteerd in Het Scheepvaartmuseum. De Paasdagen (zondag 1 en maandag 2 april) staat het museum daarom helemaal in het teken van Het Muizenhuis! Let op: in verband met de verwachte drukte wijzen we jullie er op dat voor een aantal activiteiten de capaciteit beperkt is. Je kunt je voor deze activiteiten uitsluitend uitsluitend op de dag zelf in het museum inschrijven vanaf 11.00 uur!

Praktische informatie

Wanneer: 1 & 2 april
Hoe laat: Van 12:00 - 16:00 uur
Duur: Van 12:00 - 16:00 uur
Voor wie: Families & kinderen (3+)
Kosten: Gratis, op vertoon van een geldig museumentreebewijs
Aanmelden: Let op: in verband met de verwachte drukte wijzen we jullie er op dat voor een aantal activiteiten de capaciteit beperkt is. Je kunt je voor deze activiteiten uitsluitend uitsluitend op de dag zelf in het museum inschrijven vanaf 11.00 uur!


Wat is er te doen?

Theatervoorstelling Het Muizenhuis (3+)

Theatervoorstelling Het Muizenhuis (3+)

Sam & Julia wonen in het Muizenhuis, een wereld op zich. In deze muzikale en tot de verbeelding sprekende voorstelling komt de wereld van het Muizenhuis op een bijzondere manier tot leven. De voorstelling is gebaseerd op de boeken 'Het muizenhuis' en 'Het muizenhuis, Sam & Julia in het theater' bedacht, gemaakt en geschreven door Karina Schaapman. Wanneer? Zondag 1 april. Hoe laat? 12.00, 13.30 en 15.00 uur. Duur? ca. 40 minuten. Voor? Kinderen vanaf 3 jaar en (groot-)ouders. Prijs? Gratis met een geldig museumentreebewijs. Aanmelden? Uitsluitend op de dag zelf in het museum vanaf 11.00 uur (vol=vol).

Kleutervoorleesverhaal: Pieremegoggel! (3+)

Kleutervoorleesverhaal: Pieremegoggel! (3+)

Ooit zelf in een pieremegoggel gezeten? Een wat? Een pieremegoggel! Sam en Julia van het Muizenhuis wel. Meer weten? Kom luisteren naar hun verhalen uit het nieuwe boek 'De Haven'. Wanneer? Zondag 1 april en maandag 2 april, 12.00 - 16.00 uur - start ieder half uur. Duur? Ca 25 minuten. Voor? Families met kinderen vanaf 3 jaar. Prijs? Gratis met een geldig museumentreebewijs. Aanmelden? Uitsluitend op de dag zelf in het museum vanaf 11.00 uur (vol=vol).

Vanaf nu te koop: Het Muizenhuis - De Haven

Vanaf nu te koop: Het Muizenhuis - De Haven

Het nieuwe boek 'Het Muizenhuis – De Haven' (€16,99) van uitgeverij Rubinstein is vanaf zondag 1 april te koop in Het Scheepvaartmuseum. Hierin gaan Sam en Julia op bezoek bij Opa Zeeman in de haven. Daar is van alles te ontdekken en te doen, want het is Havenweek. Tijdens de Havenweek komen er boten uit verre streken de oogst afleveren. Om dat te vieren wordt er in de haven een heuse bootjesrace georganiseerd en Sam en Julia mogen meedoen.

Het Muizenhuis: Hoe doet ze dat?

Het Muizenhuis: Hoe doet ze dat?

Hoe maakt Karina de mooiste decors voor het Muizenhuis? Kom kijken naar de voor- en achterkant van alle scènes en luister naar haar uitleg. Ook leuk voor ouders! Aansluitend signeert Karina het nieuwe boek. (Let op: Het decor is op 1 en 2 april de hele middag te zien, maar Karina is er alleen op deze tijdstippen) Wanneer? Zondag 1 april, 13.00 en 15.00 uur; Maandag 2 april, 13.00 uur. Voor? Families met kinderen vanaf 3 jaar. Prijs? Gratis met een geldig museumentreebewijs. Aanmelden? Uitsluitend op de dag zelf in het museum vanaf 11.00 uur (vol=vol).

Muizenhuis-speurtocht

Muizenhuis-speurtocht

Het is Pasen, dit jaar gaan we in Het Scheepvaartmuseum niet op zoek naar eieren, maar naar kleine muizen! Doe mee met de speurtocht en tel alle muizen. Voor alle kinderen is er een vrolijke mini-prijs (op=op). Wanneer? Zondag 1 april en maandag 2 april, 12.00-16.00 uur. Voor: Families met kinderen vanaf 3 jaar. Prijs? Gratis met een geldig museumentreebewijs. Aanmelden? Op inloop in het museum.

Kleuterprogramma: Knutsel je eigen havenbootje (3+)

Kleuterprogramma: Knutsel je eigen havenbootje (3+)

Maak je eigen stoombootje, versier hem en vul hem met een van de vele lievelings-muizenhapjes van Sam en Julia: popcorn! Wanneer? Zondag 1 april en maandag 2 april, 12.00-16.00 uur Voor? Families met kinderen vanaf 3 jaar. Prijs? Gratis met een geldig museumentreebewijs. Aanmelden? Aanmelden op inloop in het museum (beperkte capaciteit).

Ga op de foto met Sam & Julia

Ga op de foto met Sam & Julia

Neem plaats in een fotodecor van de Muizenhuis-haven en ga stoer als opa Zeeman op de foto, of gezellig met Sam & Julia zelf. Wanneer? Zondag 1 april en maandag 2 april, 12.00-16.00 uur. Voor? Families met kinderen vanaf 3 jaar. Prijs? Gratis met een geldig museumentreebewijs.

Van alles te doen voor families

Van alles te doen voor families

Neem tijdens de Paasdagen een kijkje aan boord van het VOC-schip 'Amsterdam' waar je zelf spannende doe-activiteiten kunt doen. Wanneer? Zondag 1 april en maandag 2 april, 9.00-17.00 uur. Voor? Families met kinderen vanaf 3 jaar. Prijs? Gratis met een geldig museumentreebewijs.

Schminken (3+)

Schminken (3+)

Laat je schminken met snorharen net als Sam & Julia, of een stoer anker net als Opa Zeeman! Wanneer? Zondag 1 april en maandag 2 april, 12.00-16.00 uur. Voor? Families met kinderen vanaf 3 jaar. Prijs? Gratis met een geldig museumentreebewijs. Aanmelden? Uitsluitend op de dag zelf in het museum (vol=vol).

Smikkelen van muizenhapjes in het museumrestaurant

Smikkelen van muizenhapjes in het museumrestaurant

Er is popcorn te koop voor een muizenprijsje, in het museumrestaurant is er een Paasontbijtje met de nieuwe Muizenhuis-kleurplaat, beschuit met muisjes!, een speciale mini-Muizenhuis-cupcake en nog meer lekkere muizenhapjes!

Van alles te doen voor families

Van alles te doen voor families

Bezoek de familietentoonstellingen 'Zie je in de Gouden Eeuw' en 'Het verhaal van de walvis' en doe mee aan het levensgrote bordspel 'Het leven aan boord'.

Animatieserie Het Muizenhuis

Animatieserie Het Muizenhuis

Bekijk de volledige eerste aflevering van de nieuwe animatieserie Het Muizenhuis, die pas vanaf 2019 op tv komt! Je kunt de aflevering (duur ca. 7 minuten) doorlopend bekijken van 12.00-16.00 uur in het museum. Wanneer? Op 1 & 2 april. Hoe laat? Tussen 12.00 en 16.00 uur. Prijs? Gratis met een geldig museumentreebewijs. Aanmelden? Op inloop op de dag zelf in het museum (vol=vol).

Doe de Muizenhuisdans!

Doe de Muizenhuisdans!

Leer van dansdocent Franziska de muizenbewegingen van Sam & Julia en laat ze zien op de binnenplaats aan je ouders. Wanneer? Zondag 1 en maandag 2 april. Hoe laat? 12.00-16.00 uur (elk half uur start een nieuwe workshop). Prijs? Gratis met een geldig museumentreebewijs. Aanmelden? Uitsluitend op inschrijving op de dag zelf in het museum vanaf 11.00 uur (vol=vol).

Cinekid Muizenhuis Animatieplaats (3+)

Cinekid Muizenhuis Animatieplaats (3+)

Maak een eigen Muizenhuisfilm. Je werkt met andere kinderen op één groot vlak aan een gezamenlijk Muizenhuisverhaal. Daarna worden opnames gemaakt en ontstaat er foto na foto een filmpje. In deze workshop leer je alles over de basis van film, stop-motion-animatie en hoe je een verhaal vertelt met bewegend beeld. Wanneer? Maandag 2 april. Hoe laat? Van 12.00-16.00 uur, Prijs? Gratis met een geldig museumentreebewijs. Aanmelden? Uitsluitend op inschrijving op de dag zelf in het museum vanaf 11.00 uur (vol=vol).

Theatervoorstelling WALvis (3+)

Theatervoorstelling WALvis (3+)

Op Tweede Paasdag speelt Katiuscia Principato de muzikale, interactieve voorstelling WALvis. Een vriendschap tussen een walvis en een mens…dat kan echt! De voorstelling is gebaseerd op het Prentenboek van het jaar 2017 'De kleine walvis'. Kom je ook? Wanneer? Maandag 2 april. Hoe laat? Om 12.00, 13.30, 15.00 uur. Prijs? Gratis met een geldig museumentreebewijs. Aanmelden? Uitsluitend op inschrijving op de dag zelf in het museum vanaf 11.00 uur (vol=vol).

Nieuwsbrief