Het Scheepvaartmuseum is een gastgerichte locatie voor de meest uiteenlopende evenementen. Verschillende ruimtes bieden ongekende mogelijkheden voor inspirerende bijeenkomsten in een stijlvol decor.

het open plein

Het Open Plein is de binnenplaats van het Zeemagazijn. Dankzij de spectaculaire glazen overkapping kan de binnenplaats het hele jaar door gebruikt worden voor evenementen, recepties en diners. Het glazen dak geeft de klassieke binnenplaats een fantastische, intieme sfeer. Een speciaal ontwikkelde vloer zorgt voor de optimale akoestiek zodat muziek en presentaties er prachtig klinken. De subtiele verlichting in de overkapping kan worden aangepast.

Capaciteit het Open Plein:

• Diner: 700 gasten
  • evenement: tot 1000 personen

het open plein

de kamers

Drie ruimtelijke Kamers met uitzicht op het water zijn ideaal voor zakelijke bijeenkomsten. De state-of-the-art faciliteiten en de historische omgeving maken van elke workshop, vergadering, brainstorm, diner of receptie een inspirerende ervaring. De drie Kamers zijn overdag en in de avond beschikbaar.

De Kamer van Tromp – capaciteit:

• 80 personen tijdens diner,
  • 80 personen in theateropstelling,
  • 125 personen tijdens receptie.

De Kamer van De Ruyter – capaciteit:

• 120 personen tijdens diner,
  • 150 personen in theateropstelling,
  • 175 personen tijdens receptie.

De Kamer van Van Heemskerck – capaciteit:

• 80 personen tijdens diner,
  • 80 personen in theateropstelling,
  • 125 personen tijdens receptie.

de kamer van De Ruyter

de Admiraliteitskamer

In deze 'Heerenkamer' vergaderden vroeger de admiraliteitsheren die belast waren met het toezicht op het Groote Magazijn en de naastgelegen scheepswerf. In het vernieuwde museum is deze vroegere pronkkamer een speciale lounge met een bijzonder karakter. De inrichting is eigentijds, met behoud van de maritieme allure van weleer. De Admiraliteitskamer is zowel overdag als 's avonds te huren en biedt plaats aan 20 personen voor een diner.

capaciteit: 20 personen

de admiraliteitskamer

het dek

Aan de westzijde van het museum ligt het dek, een terrasponton dat beschikbaar is voor recepties.

capaciteit van het Dek tijdens recepties: 75 personen.

het dek