Het Scheepvaartmuseum is een gastgerichte locatie voor de meest uiteenlopende evenementen. Verschillende ruimtes bieden ongekende mogelijkheden voor inspirerende bijeenkomsten in een stijlvol decor.

Het Open Pleyn

Het Open Pleyn, een spectaculaire locatie.

Het Open Pleyn is de binnenplaats van het Zeemagazijn. Dankzij de spectaculaire glazen overkapping kan de binnenplaats het hele jaar door gebruikt worden voor evenementen, recepties en diners. Het glazen dak geeft de klassieke binnenplaats een fantastische, intieme sfeer. Een speciaal ontwikkelde vloer zorgt voor de optimale akoestiek zodat muziek en presentaties er prachtig klinken. De subtiele verlichting in de overkapping kan worden aangepast. Het Open Pleyn biedt plaats aan 700 dinerende gasten of een evenement tot 1000 personen.

De Kamers

Boek een historische kamer in 's Lands Zeemagazijn voor uw vergadering of workshop.

Drie ruimtelijke Kamers met uitzicht op het water zijn ideaal voor zakelijke bijeenkomsten. De state-of-the-art faciliteiten en de historische omgeving maken van elke workshop, vergadering of brainstorm een inspirerende ervaring. De drie Kamers zijn overdag en in de avond beschikbaar.

  • De Kamer van Tromp – capaciteit 75 personen in theateropstelling, 120 personen tijdens receptie.
  • De Kamer van De Ruyter – capaciteit 125 personen in theateropstelling, 175 personen tijdens receptie.
  • De Kamer van Van Heemskerck – capaciteit 75 personen in theateropstelling, 120 personen tijdens receptie.

 De admiraliteitskamer

De Admiraliteitskamer, een 'Heerenkamer' met maritieme allure.

In deze 'Heerenkamer' vergaderden vroeger de admiraliteitsheren die belast waren met het toezicht op het Groote Magazijn en de naastgelegen scheepswerf. In het vernieuwde museum is deze vroegere pronkkamer een speciale lounge met een bijzonder karakter. De inrichting is eigentijds, met behoud van de maritieme allure van weleer. De Admiraliteitskamer is alleen 's avonds te huren en biedt plaats aan 30 personen voor een diner.

Het Scheepvaartmuseum maakt gebruik van cookies. Meer weten? Lees onze cookieverklaring.