Het Scheepvaartmuseum volgt de Nederlandse richtlijnen van het RIVM en het protocol van de Museumvereniging en ‘Veilig Samen Uit’. Het Scheepvaartmuseum neemt drie veiligheidsmaatregelen, die passen bij deze richtlijnen.

1. wij zorgen voor 1,5 meter afstand tussen bezoekers

We weten als geen ander hoe gasten zich bewegen in ons museum en hoe we onze bezoekers kunnen spreiden. Daarbij hebben we alle ruimte. Het Scheepvaartmuseum is gehuisvest in het Zeemagazijn, een groot pand met een zeer grote oppervlakte met ruim 7.000 m2 publiekstoegankelijke ruimte. We laten een beperkt aantal gasten toe, die we vragen om vooraf online een entreebewijs met een starttijd te reserveren. Ook is een aantal kleine ruimtes, bijvoorbeeld de tentoonstelling de fotoalbums niet toegankelijk. Zo doen wij er alles aan om te zorgen dat iedereen de ruimte heeft voor zijn dagje uit.

2. wij zorgen voor extra hygiënemaatregelen

We plaatsen centrale desinfectiepunten en maken contactpunten, zoals deurklinken, extra vaak schoon. Indien nodig, zorgen we voor persoonlijke beschermingsmiddelen. Een aantal faciliteiten en tentoonstellingen, zoals de audiotour, Dare to Discover - a VR journey en het ruim van het VOC-schip, zijn momenteel niet beschikbaar vanwege de aangescherpte hygiënemaatregelen.

3. wij zorgen voor voldoende en heldere informatie

Veilig uit, dat doen we samen. Hierbij kunnen onze gasten nog steeds op ons vertrouwen. Daarom vertellen we duidelijk hoe bezoekers op een veilige manier samen uit kunnen. Alle informatie is te vinden op onze website en op borden in ons museum. Ook onze medewerkers helpen hierbij. Zij worden continu getraind om gasten een veilige en ontspannen dag te bezorgen.