Het Scheepvaartmuseum volgt de Nederlandse richtlijnen van het RIVM, het protocol van de Museumvereniging en ‘Veilig Samen Uit’. 

een veilig bezoek

Het Scheepvaartmuseum biedt onze bezoekers een veilig bezoek, aangezien wij in het museum zeeën van ruimte hebben. 

Het dragen van een mondkapje, het houden van 1,5 meter afstand en het coronatoegangsbewijs is niet langer verplicht in het museum en de horeca. 

Verder houden onze medewerkers rekening met elkaar en met onze bezoekers, en zullen wij onze bezoekers helpen zich ‘veilig’ te voelen en gedragen daar waar nodig. 

reacties van bezoekers

"Interessante tentoonstellingen. Kinderen vonden het erg leuk. En alles was duidelijk en goed georganiseerd wat betreft de coronamaatregelen."

"Fijn museum waar wij graag komen. Routing en genomen maatregelen waren helder, goed aangegeven en de hulp/service bijzonder vriendelijk."

"Veilige en hartelijke ontvangst met heldere uitleg. Kwamen voor de fototentoonstelling. Mooi opgezet en ook het kopje koffie dat we zelf konden pakken na afloop maakte het bezoek compleet."

1. wij zorgen eventueel voor extra hygiënemaatregelen 

We plaatsen centrale desinfectiepunten en maken contactpunten, zoals deurklinken, extra vaak schoon. Indien nodig, zorgen we voor persoonlijke beschermingsmiddelen. Een aantal faciliteiten en tentoonstellingen, zoals Dare to Discover - a VR journey, zijn momenteel niet beschikbaar vanwege de aangescherpte hygiënemaatregelen.

2. wij zorgen voor voldoende en heldere informatie

Veilig uit, dat doen we samen. Hierbij kunnen onze gasten nog steeds op ons vertrouwen. Daarom vertellen we duidelijk hoe bezoekers op een veilige manier samen uit kunnen. Alle informatie is te vinden op onze website en op borden in ons museum. Ook onze medewerkers helpen hierbij. Zij worden continu getraind om gasten een veilige en ontspannen dag te bezorgen.