Het Scheepvaartmuseum is een van de acht musea die dit jaar is genomineerd voor de Museumprijs, met als thema Beste Buur.

Een vakjury bezoekt de genomineerde musea om zo tot een shortlist van drie musea te komen. Op deze drie musea kan het Nederlandse publiek vanaf 7 november stemmen. Het publiek bepaalt zo welk museum uitblinkt in de categorie van dit jaar (Beste Buur) en de winnaar wordt en daarmee €100.000,- wint.

Alle medewerkers van Het Scheepvaartmuseum zijn ongelofelijk trots op deze nominatie!

De VriendenLoterij Museumprijs is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de VriendenLoterij, in samenwerking met de Museumvereniging.

Hieronder de lijst met de acht genomineerde musea voor de VriendenLoterij Museumprijs, in willekeurige volgorde:

• Het Scheepvaartmuseum Amsterdam
  • Amsterdamse School Museum Het Schip